Feesten & zonnen in het buitenland

De big 18 is finally here. Dat moet gevierd worden. Wat dacht je van een zonnige vakantie met je vrienden? In het zonnige en goedkope Turkije bijvoorbeeld. Bruisende badplaatsen, luxehotels voor weinig geld en gouden stranden liggen er voor je klaar. Vandaag nemen we je alvast mee naar dé plekken voor een jongerenvakantie. Pak de koffer vast maar in.

Alanya

Een van de meest populaire zonbestemmingen in Turkije is het gezellige Alanya. En dat is het al eeuwen, sinds de Egyptische koningin Cleopatra er aan haar kleurtje kwam werken. Een van de goudkleurige stranden van Alanya is zelfs naar haar vernoemd. Tijdens de zonvakantie in Turkije kun je in Alanya in een luxehotel aan het strand verblijven. In een All Inclusive hotel om precies te zijn. Waar alle raki’s en Turkse mezzes de hele dag door gratis zijn. Perfect! Zorg dat je genoeg eet, want ’s avonds gaat Alanya los en kun je de hele nacht dansen in de hippe discotheken en cafés.

Marmaris

Ook in het chique Marmaris draait het om het bruisende nachtleven. Openluchtdiscotheken, shishalounges en cocktailbarretjes; er is keus voor iedereen. ‘The place to be’ is de mondaine jachthaven van Marmaris. Dit is dé plek om de avond te beginnen met een cocktail en een portie kebab. Ondertussen varen imposante cruiseschepen en dure jachten af en aan. In de straten rondom Netsel Marmaris vind je de clubs en bars, dus je bent er zo. Bij zonsopkomst ga je weer heerlijk bijslapen in het hotel, of op het 10 kilometer lange zandstrand natuurlijk.

Kusadasi

Bijkomen van alle schoolexamens gaat tijdens een zonvakantie in Turkije wel lukken. Helemaal als je kiest voor een Adults Only hotel in Kusadasi. Lang uitslapen zonder gewekt te worden door spelende kinderen, cocktails drinken aan de rand van het zwembad en even met het thuisfront skypen in de groene tuin doe je hier. En dan staat ’s avonds ook nog eens het diner voor je klaar op het terras met zeezicht. Daarna uitbuiken in de hamam en genieten van een traditionele zeepmassage? Of zoek je meteen de hotelbar op om na te borrelen? Aan jou de keus. Genieten wordt het sowieso. Het meest fijne is dat het je maar een paar honderd euro kost. Langs sparen hoeft dus niet.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!