Thuis door de lockdown? Dit had je al lang moeten regelen!

Studenten zitten weer massaal thuis door de afgekondigde lockdown. Scholen zijn dicht en op hun werk hoeven ze ook voorlopig niet te komen. De ideale tijd om als student eens aan je to-do lijstje te gaan werken. Want er zijn altijd wel van die dingen die je eigenlijk al lang had moeten regelen. Nu je toch thuis zit en nergens heen kan is dit het ideale moment om je zaakjes te regelen.

Inschrijven bij kamersites en woningplatforms

Plannen om na de coronacrisis of het volgende studiejaar op kamers te gaan? Dan is dit het moment om je in te schrijven bij verschillende kamersites en woningplatforms. De wachtrijen zijn nog altijd erg lang en je moet er dus vroeg bij zijn. Regel je gratis inschrijvingen vandaag nog!

Kamersites en woningplatforms 
HuurzoneKamer zoeken
EsteonKamer zoeken
Direct WonenKamer zoeken
KamernetKamer zoeken
HuurstuntKamer zoeken
Zorgtoeslag aanvragen

Best stom als je het nog altijd niet geregeld hebt, want de meeste studenten hebben gewoon recht op zorgtoeslag. Laat je zorgtoeslag dan ook niet liggen. Bekijk of je recht hebt op zorgtoeslag, bereken je maximale zorgtoeslag en vraag je zorgtoeslag direct aan.

Zorg voor meer inkomsten

Ook nu je verplicht thuis zit zijn er manieren om wat bij te verdienen. Je verdient er geen bakken met geld mee, maar als panellid kan je toch wat bijverdienen vanuit huis. Daarnaast zijn er nog meer opties om wat bij te verdienen tijdens een lockdown.

Heb je al een uitvaartverzekering geregeld?

Als student val je natuurlijk niet onder de risicogroep tijdens deze pandemie. Toch had je al lang moeten nadenken over een uitvaartverzekering. Dood gaan is namelijk een dure grap en je wilt jouw nabestaanden niet met deze kosten laten zitten. Wij zochten voor je uit of je als student nou wel of niet een uitvaartverzekering moet hebben.

Dit kan je ook doen tijdens de lockdown

Naast het afgaan van onze to-do lijst voor studenten tijdens de lockdown zijn er altijd nog meer dingen in en rondom je huis die je kunt doen. Er zijn vast nog wel wat klusjes die al even zijn blijven liggen. Zoals het opruimen van je kamer of het op orde brengen van je administratie.

Binnenkort 18 jaar? Dan is dit ook de ideale tijd om onze 18-jarigen checklist er eens bij te pakken. Zodat je met een gerust hard volwassen kan gaan worden.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!