Dit zijn de meest gekozen zorgverzekeringen voor 2021

Sinds 12 november kan iedereen weer overstappen van zorgverzekering. Dat hebben we geweten, want er zijn nog nooit zoveel studenten overgestapt van zorgverzekering. Dit komt omdat ze nu misschien de tijd hebben om hun zorgverzekering te vergelijken door de lockdown waar we in zitten. Toch kan het ook komen omdat de premies weer gestegen zijn en de top 5 van de goedkoopste zorgverzekeringen is veranderd. De meeste studenten gaan dan ook voor de goedkoopste zorgverzekering die er op dat moment is. Maar wat zijn eigenlijk de meest gekozen zorgverzekeringen voor het aankomende jaar? Wij zochten het voor je uit.

ZieZo het meeste gekozen, maar waarom?

Uit onderzoek van onze eigen gegevens blijkt dat ZieZo de meest gekozen zorgverzekering is voor 2021. Dit komt waarschijnlijk doordat ze de laagste zorgpremie hebben voor het aankomende jaar. ZieZo kunnen we dan ook wel echt een budgetpolis noemen. Niet alleen doordat de premie laag is maar ook omdat de zorgverzekeraar met gemiddeld zo’n 75% van de zorgverleners een contract heeft. Dit betekent dat je niet altijd terecht kunt bij de fysiotherapeut of behandelaar van je eigen keuze. Toch lijkt dit geen struikelblok te zijn voor de meeste studenten. Ruim 50% van de studenten heeft namelijk via onze website gekozen voor ZieZo van Zilverenkruis. Daarnaast is ZieZo door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste keuze, valt te lezen op de website van Zilveren Kruis.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ZieZo ook voor jou de beste keuze is voor 2021. Welke zorgverzekering bij je past hangt helemaal af van je lifestyle en wensen. Welke zorgverzekering de beste optie voor je is gaan wij je niet vertellen. Het vergelijken van je huidige zorgverzekering kan je namelijk eenvoudig zelf. Daar heb je ons advies of dat van grote vergelijksites niet nodig. Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun premies van laag naar hoog.

ZorgverzekeringPremieBereken je premie
ZieZo€ 109,25> Meer informatie
Ditzo€ 109,85> Meer informatie
De Friesland Zorgverzekeraar€ 113,00> Meer informatie
Besured€ 114,85> Meer informatie
Zilveren Kruis Student€ 114,90> Meer informatie
Jaaah€ 115,00> Meer informatie
Anderzorg€ 116,00> Meer informatie
Promovendum€ 118,25> Meer informatie
Hema€ 119,00> Meer informatie
VGZ United Consumers€ 120,90> Meer informatie
Prolife€ 120,95> Meer informatie
Zorg en Zekerheid€ 121,15> Meer informatie
FBTO€ 122,50> Meer informatie
Salland€ 123,90> Meer informatie
OHRA€ 126,75> Meer informatie
Nationale Nederlanden€ 129,44> Meer informatie
Zorg Direct€ 133,00> Meer informatie
ONVZ€ 134,50> Meer informatie
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.