Test jezelf, wat wil jij later worden?

Binnenkort klaar met je studie en van plan om verder te gaan studeren? Dan kom je voor een studiekeuze te staan. Gelukkig kun je tegenwoordig uit veel verschillende opleidingen kiezen. Het bepalen van welk type studie en/of beroep bij je past is niet altijd even makkelijk, maar daar hebben ze iets op gevonden, een studiekeuzetest.

Studiekeuzewebsites zijn er genoeg, maar de ene studiekeuzetest is de ander niet. Sommige websites geven simpelweg een lijst met studies, zonder uit te leggen waarom deze studie goed bij je profiel past. Veel gratis studiekeuzetests verzamelen daarnaast vooral graag je persoonlijke gegevens, zodat ze je erna flink kunnen bestoken met nutteloze reclame. Het is dus belangrijk om een goede website uit te zoeken waar je jouw studiekeuze deels aan kunt overlaten.

Aanrader! 123test.nl is een studiekeuzewebsite die al ruim 10 jaar succesvol online testen afneemt. Ongeveer 90% van de testen is gratis, alleen voor de zeer uitgebreide testen wordt een bijdrage gevraagd. De kracht van 123test.nl is dat je jouw score kunt vergelijken met die van je Nederlandse leeftijdsgenoten, je wordt verteld waarom een studie of beroep bij je past en meer dan 10.000 scholieren gingen je voor.

Test je beroepskeuze op www.123test.nl

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!