Studentenkamer vinden in je nieuwe studentenstad

Pas als je de studie hebt gevonden die echt bij je past en wanneer je bent aangenomen voor je opleiding gaat het studentenleven pas echt beginnen. Want met alleen een toelating op zak ben je er nog niet. Denk maar eens aan al het studiemateriaal dat je nog moet aanschaffen en huisvesting die je moet gaan vinden. Want hoewel de meeste studenten de eerste studiejaren thuis blijven wonen kiezen nog steeds veel studenten er voor om te gaan wonen in de stad waar ze gaan studeren. Wel zo handig, want dit scheelt een hoop reistijd en wonen in een studentenstad maakt je studentenleven helemaal compleet.

Start je zoektocht naar een studentenkamer

Voordat je op zoek gaat naar een studentenkamer of huurhuisje is het handig om voor jezelf te bepalen wat je wilt. Want wil je in een huis wonen vol met andere studenten of toch liever wat meer privacy en ruimte voor jezelf? Wil je gaan voor wat meer privacy en ruimte voor jezelf dan moet je op zoek naar een huurhuisje. Kan je tegen drukte en wil je medestudenten om je heen? Dan is een studentenhuis ook een optie en stukken goedkoper dan een eigen huurhuisje.

De gouden tip voor het vinden van een studentenkamer of huurhuisje is dat je op tijd begint met het zoeken ernaar. Zeker in populaire studentensteden is het moeilijker om een geschikt plekje te vinden. Zodra je weet waar je wilt gaan studeren en de inschrijving voor je studie een feit is moet je beginnen aan de zoektocht naar je nieuwe stekkie. Deze zoektocht start je door een profiel aan te maken bij een kamersite. In Nederland hebben we veel verschillende kamersites, je inschrijven bij een aantal kamersites is dan ook zeker aan te raden. Hieronder hebben we een aantal kamersites voor je op een rijtje gezet.

Kamersites en woningplatforms
HuurzoneKamer zoeken
HuurstuntKamer zoeken
Direct WonenKamer zoeken
EsteonKamer zoeken
KamernetKamer zoeken

Naast het aanmelden bij kamersites kun je ervoor kiezen om een oproep op sociale media te plaatsen en zo vrienden om hulp vragen. Dit vergroot je kansen op een studentenkamer of huurhuisje in je nieuwe studentenstad.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!