Gemeenteraadsverkiezing, breng je stem uit!

Nog even wachten tot 21 maart 2018 en dan mogen alle 18-jarigen voor de eerste keer stemmen. Helaas nog niet voor de landelijke verkiezingen, maar voor die in hun gemeente. De gemeenteraadsverkiezingen worden namelijk eens in de 4 jaar gehouden en woensdag 21 maart 2018 is het weer zover. 

Woensdag 21 maart 2018 stellen zowel nationale als lokale partijen zich verkiesbaar om in de gemeenteraad te komen. Jij als inwoner mag dan je stem laten horen en aangeven wie jij wel ziet zitten in de gemeenteraad. Omdat de gemeenteraad verantwoordelijk is voor alles in jouw gemeente is het belangrijk om je eerst eens te verdiepen in de plannen van de verschillende partijen die meedoen. Want je wilt toch dat je stem uitgaat naar iemand die hetzelfde belangrijk vindt als jij?

Stemmen doe je met je stemformulier en id-kaart of paspoort

Stemmen doe je met een stemformulier, deze krijg je vanzelf opgestuurd door de overheid. Dit stemformulier is persoonsgeboden. Je kunt dus alleen met jouw eigen stemformulier je stem uitbrengen. Voordat je gaat stemmen is het verstandig om je eerst even te verdiepen in de verschillende partijen binnen jouw gemeente. Maar voordat je dit doet is het handig om te weten wie er eigenlijk echt de baas is in de gemeente.

Nu je weet wie de echte baas is in jouw gemeente ben je er klaar voor om te kijken wie er allemaal mee doet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Om je wat op weg te helpen is er de stemwijzer.nl, hier kan je terecht voor de programma’s van de verschillende partijen binnen jouw gemeente. Natuurlijk krijg je ook de nodige reclamefolders van de verschillende partijen, houd je brievenbus dus goed in de gaten.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!