Zo bespaar je op je hoge telefoonkosten!

Ben je het ook helemaal zat om iedere maand zoveel geld kwijt te zijn aan je telefoonkosten. Iedere maand weer die hoge rekening, omdat je weer een 0900-nummer hebt moeten bellen of teveel data hebt verbruikt? Om dit in de toekomst te voorkomen gingen wij op zoek naar de ultieme tips om een hoge telefoonrekening tegen te gaan. De beste tips om je telefoonkosten te verlagen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Bel niet langer 0900-nummers

Soms moet je wel een 0900-nummer bellen om je vraag te stellen aan een klantenservice. Erg vervelend, want die 0900-nummers kosten je een hoop geld. Maar niet getreurd want er zijn alternatieven. Je wist bijvoorbeeld dat alle 0900-nummers gekoppeld zijn aan vaste nummers. En wanneer je deze vaste nummers belt je ook terecht komt bij de klantenservice, maar dan niet tegen die hoge 0900-kosten. Google eens op “0900 nummers omzeilen” voordat je een 0900-nummer wilt gaan bellen. Er zijn namelijk websites te vinden die je eenvoudig helpen aan het alternatieve nummer van de dure 0900-klantenservice die je wilt gaan bellen.

2. Bespaar op je dataverbruik

Het klinkt een beetje als een open deur, maar wil je besparen op je internetbundel dan is wifi je beste vriend. Een gouden tips is dat je apps niet meer automatisch foto’s en filmpjes laat downloaden wanneer je op 4G zit, maar alleen wanneer je met wifi verbonden bent. Per app is dit heel eenvoudig in te stellen binnen de instellingen van de app zelf. Daarnaast bespaar je ook een hoop data wanneer je jouw foto’s alleen op Instagram plaatst als je verbonden bent met wifi. Ook het downloaden van apps of het updaten van je smartphone kun je het beste thuis doen, wanneer je verbonden bent met je nieuwe beste vriend (wifi).

3. Bel en stuur berichtjes alleen nog via je gratis apps

Met gratis apps als Whatsapp, Facebook messenger en Google DUO kun je tegenwoordig prima berichtjes sturen en (video)bellen. Zo zorg je ervoor dat je niks kwijt bent aan bel- en sms-kosten. Let wel op, want (video)bellen kost je een hoop data. (Video)bel dan ook alleen als je op wifi zit. Het versturen van een tekstbericht (zonder foto) kost je nog geen 0,01 MB aan data dus is te verwaarlozen.

4. Ga voor Sim-only

Is het zover en mag je jouw abonnement verlengen of ga je voor het eerst een abonnement afsluiten? Dan kun je een hoop geld besparen wanneer je kiest voor een sim-only. Want wanneer je huidige toestel nog prima werkt is het nergens voor nodig om een duur abonnement af te sluiten met smartphone. Daarnaast heeft het hebben van de nieuwste telefoon tegenwoordig geen status meer en werken goedkopere telefoons net zo goed. Een sim-only kan tot wel 75% goedkoper zijn dan een abonnement met toestel. Tel uit je winst!

Sim-only providers is één overzicht

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!