Studentenkamer optimaal inrichten met deze tips

inrichten studentenkamer

Als je voor het eerst het ouderlijk huis verlaat en gaat studeren in een andere stad, zul je jouw nieuwe plekje opnieuw moeten gaan inrichten. Je zult je studententijd met verschillende mensen doorbrengen en nieuwe vriendschappen sluiten, naast het volgen van een opleiding. Studentenkamers staan nou niet bepaald bekend om hun enorme formaat, dus je zult een beetje creatief moeten zijn om de ruimte optimaal in te richten. Ben jij benieuwd welke tips van pas komen om van jouw studentenkamer een prettig thuis te maken, maar waar je ook goed kunt studeren en relaxen? Wij delen een aantal handige tips. Lees snel verder!

Een geschikt bed

Wees creatief en benut de beschikbaar ruimte optimaal. Zo kan een hoogslaper misschien wel geschikter zijn dan een twijfelaar, want je kunt er namelijk een bureau onder plaatsen. Dit wordt natuurlijk een stuk lastiger bij een twijfelaar of eenpersoonsbed. Een alternatief kan gevonden worden in een slaapbank, al is het natuurlijk de vraag of dit je nachtrust ten goede komt. Een beetje comfort is namelijk ook wel wat waard. Het grootste voordeel van een slaapbank is dat het meubel voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Je kunt in een handomdraai een bed creëren, maar het ook weer net zo gemakkelijk omtoveren in een bank om lekker te relaxen.

Een kast

Iedere kamer verdient evenveel aandacht. Zo kan een kledingkast ook niet ontbreken, mits je jouw kleding netjes wilt kunnen opbergen. Is de kamer te klein om een kledingkast te plaatsen? Overweeg dan een staande kapstok of een kledingrek. Zo kan een kapstok ook direct fungeren als opbergsysteem voor je overhemd en trui. Handig, toch? Sommige studenten kiezen ervoor om het kledingrek aan het plafond op te hangen. Je kunt dan namelijk nog een aantal spullen op de vloer kwijt, zoals een aantal manden met ondergoed en sokken, om slechts enkele voorbeelden te noemen.

Tafel met stoeltjes

Het is belangrijk om in een studentenkamer een plekje te reserveren voor de meest belangrijke meubels. Leuke interieur items kopen is dus een zorg voor later. Heb je inmiddels jouw studeerplek en slaapplek bepaald? Super! Dan wordt het nu tijd om een plekje te creëren om te gaan eten. Een vierkante tafel is bij uitstek geschikt voor een smalle ruimte. Deze type tafel kan namelijk tegen de muur geplaatst worden. Leuke en betaalbare eethoekstoelen kun je shoppen bij Haco: van hippe stoffen eetkamerstoelen zonder armleuning tot kunstleren stoelen met armleuning. Ze leveren snel, dus je hoeft niet lang op je nieuwe stoelen te wachten. Dat scheelt weer. Veel succes!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!