Studentenbudget? Wij hebben tips!

Studeren is leuk, maar een duur geintje. Om je wat op weg te helpen met je studentenbudget hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Want als student valt er een heleboel voordeel te halen.

  1. Maak allereerst een overzicht van al je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Bereken je vaste lasten en zie zo wat je over houdt, geef vervolgens niet meer uit dan je overhoudt.
  2. Het besparen op je uitgaven is slim, maar meer geld binnenhalen is altijd beter. Check of je recht hebt op toeslagen als zorgtoeslag en huurtoeslag. Maar het creëren van meer inkomsten hoort daar ook bij. Lees onze blog over het creëren van inkomsten als panellid.
  3. Schoolboeken nodig? Koop ze dan tweedehands, vaak zo goed als nieuw.
  4. Begin met sparen en open een online spaarrekening. Hou je aan het einde van de maand nog wat geld over? Zet het dan opzij voor slechtere tijden.
  5. Maak gebruik van studentenkortingen. Op veel plekken krijg je korting als je je collegekaart laat zien, maar je kunt natuurlijk ook gewoon slim shoppen. Cashback is erg populair bij studenten.
  6. Vraag je studiefinanciering op tijd aan. Veel studenten vergeten dit of doen het pas een maand nadat hun studie is gestart. Anders kost het je misschien studiefinanciering, waar je later geen recht meer op hebt.
  7. Aan het eind van je salaris nog een stukje maand over? Lees dan snel 10 bespaartips om het einde van de maand te halen.

Zo na het afgaan van deze handige bespaartips moet je zonder moeite het einde van de maand kunnen halen. Nog meer handige tips vind je uiteraard in onze Checklist!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!