Zorgtoeslag aanvragen doe je zo!

Zoals je waarschijnlijk al weet is een zorgverzekering verplicht in Nederland. Een zorgverzekering is erg duur, zeker voor studenten en jongeren met een laag inkomen. Daar heeft de overheid iets op bedacht, namelijk de zorgtoeslag. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid voor de hoge kosten van een zorgverzekering. Vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent heb je recht op zorgtoeslag. Zorgtoeslag ontvang je de eerste maand na de maand dat je 18 jaar oud geworden bent.

Het bedrag aan zorgtoeslag waar je recht op hebt verschilt, dit hangt namelijk af van je inkomen. Verdien je niet meer dan € 19.000 per jaar dan heb je recht op € 78,- per maand aan zorgtoeslag. € 78,- per maand is het maximale bedrag dat je kunt ontvangen aan zorgtoeslag, hoe hoger je inkomen hoe lager het bedrag aan zorgtoeslag.

Zorgtoeslag aanvragen Zorgtoeslag ontvang je niet vanzelf, je moet dit aanvragen. Het aanvragen van zorgtoeslag is gelukkig niet zo heel ingewikkeld en kost je niks. Het enige dat je nodig hebt is je DigiD. Met je DigiD-gegevens ga je naar toeslagen.nl van de Belastingdienst. Hier maak je vervolgens een “Mijn toeslagen” aan en na het inloggen kun je simpel en snel zorgtoeslag aanvragen. Binnen “Mijn toeslagen” vind je al je toeslagen terug in een overzicht, zo ook straks je zorgtoeslag.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!