Studenten ov tijdens vakantie

Veel studenten weten niet of ze wel of niet gratis kunnen reizen tijdens de vakantie met hun studenten ov. Of je studentenreisproduct geldig is tijdens de vakantie hangt helemaal af van welk studentenreisproduct er op je persoonlijke ov-chipkaart staat. Om het voor alle studenten duidelijker te maken hebben we de regels voor het reizen met je studenten ov tijdens vakanties hieronder op een rijtje gezet.

Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie mag je gewoon reizen met het openbaar vervoer zoals je gewend bent. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er geen feestdagen en dus geen beperkingen aan het gratis reizen met je studentenreisproduct.

Meivakantie

In de meivakantie mag je gewoon reizen met het openbaar vervoer zoals je gewend bent. Tijdens de meivakantie zijn er een aantal feestdagen. Voor feestdagen gelden andere regels, je leest hier onder het kopje “feestdagen” meer over.

Zomervakantie

In de zomervakantie (16 juli tot 16 augustus) is je weekabonnement niet geldig en kan je dus niet gratis reizen met het openbaar vervoer. Heb je een weekendabonnement? Dan mag je tijdens de zomerperiode gewoon reizen zoals je gewend bent.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie mag je gewoon reizen met het openbaar vervoer zoals je gewend bent. Tijdens de herfstvakantie zijn er geen feestdagen en dus geen beperkingen aan het gratis reizen met je studentenreisproduct.

Kerstvakantie

In de kerstvakantie mag je gewoon reizen met het openbaar vervoer zoals je gewend bent. Tijdens de kerstvakantie zijn er een aantal feestdagen. Voor feestdagen gelden andere regels, je leest hier meer over onder het kopje “feestdagen”.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen reizen studenten met een weekabonnement niet gratis, maar kunnen wel korting krijgen op hun reis. Heb je een weekendabonnement dan is het reizen tijdens feestdagen juist wel gratis. Goede Vrijdag is hierop een uitzondering en reizen alle studenten met een studentenreisproduct gratis.

Het beperkt reizen tijdens feestdagen met je studentenreisproduct geldt alleen op officiële feestdagen, namelijk: Nieuwjaardag, 1e paasdag, 2e paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e pinksterdag, 2e pinksterdag, 1e kerstdag en 2e kerstdag.

Wil je meer weten over de geldigheid van je studentenreisproduct? Hier lees je wanneer je studentenreisproduct geldig is buiten de vakanties om.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!