Studenten ov tijdens de meivakantie

De meivakantie komt er weer aan en voor veel studenten is het nog niet altijd even duidelijk hoe het nou precies zit met hun studentenreisproduct tijdens vakanties. Want is je studentenreisproduct nou wel of niet geldig tijdens de meivakantie? Wij zochten het voor je uit en hieronder lees je of jouw studentenreisproduct geldig is tijden de meivakantie. Of en wanneer je gratis reist tijdens de meivakantie met studentenreisproduct hangt helemaal af van welk reisproduct je hebt. Mocht je niet weten welk reisproduct er op je ov-chipkaart staat dan kun je dit altijd even checken op de website van DUO, nadat je bent ingelogd.

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de meivakantie werkt als volgt:

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de meivakantie is eigenlijk heel simpel, want je kunt gewoon (gratis) reizen zoals je gewend bent. Er gelden tijdens de meivakantie geen speciale regels en je kunt dus gewoon kosteloos gebruik maken van je studentenreisproduct. Wel zijn er tijdens de meivakantie een aantal feestdagen waar je rekening mee moet houden, want op een feestdag gelden andere regels voor het reizen met je studentenreisproduct.

Op feestdagen tijdens de meivakantie reizen studenten met een weekabonnement met korting, dus niet gratis. Heb je een weekendabonnement dan reis je wel gratis tijdens de feestdagen in de meivakantie. Feestdagen waar je rekening mee moet houden tijdens de meivakantie zijn Koningsdag op 27 april en Bevrijdingsdag op 5 mei.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!