Stap jij dit jaar over naar een andere zorgverzekering?

Bijna is het weer zo ver. Over een kleine drie weken (uiterlijk 12 november) zijn alle zorgpremies bekend en kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Vergelijken van zorgverzekeringen loont steeds meer de moeite. Je ziet dan ook elk jaar meer mensen online een zorgvergelijker raadplegen. Daarom een aantal handige en slimme tips om geld te besparen op jouw zorgpakket!

Je hebt 8 weken om over te stappen!

In principe heeft iedere Nederlander van 12 november t/m 31 december de tijd om over te stappen. Een uitzondering hierop is wanneer je 18 bent geworden. Dan kun je altijd een zorgverzekering afsluiten.

Online vergelijkers zijn handig maar vaak niet specifiek gericht op jouw zorgbehoefte

Via internet je zorgverzekering vergelijken kan op vele verschillende websites. Bekende partijen lijken onafhankelijk maar zijn dat vaak toch niet helemaal. Ook zijn ze niet altijd even duidelijk in hun overzichten.

Verder is het zo dat voor iedere situatie een andere zorgverzekering passend is. Waar de één speciale pakketten met fysiotherapie of kraamzorg nodig heeft, kiest een ander juist liever voor de goedkoopste basisverzekering zonder aanvullende pakketten. Dit laatste is meestal de beste keuze als je denkt weinig zorg nodig te hebben. Ben je nooit ziek, gebruik je geen medicijnen en kom je bijna nooit in het ziekenhuis? Kies dan voor een budget polis.

Vergelijken op basis van benodigde zorg

Een goede website voor een vergelijking op basis van zorgbehoefte is Vergelijk de Zorgverzekeringen. Hier kun je speciale pagina’s vinden voor studenten en jongvolwassenen. Ook brengen ze goed in kaart welke verzekeraars bijvoorbeeld tandzorg, fysio, kraamzorg en vrije artsenkeuze aanbieden.

Direct de goedkoopste zorgverzekering kiezen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct voor de goedkoopste zorgverzekering te gaan. Verwacht je weinig zorg nodig te hebben in het komende jaar? Dan kan dit een goede keuze voor je zijn, want je bespaart tientallen euro’s op de zorgpremie hierdoor. Wel is het slim om dan wat geld te sparen en achter de hand te houden. Mocht het toch mis gaan waardoor je situatie ineens verandert, dan kom je niet direct in de financiële problemen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!