Laat je mini-pensioentje niet liggen, je hebt tot eind december!

Heb je in een ver verleden voor een korte tijd gewerkt in de horeca, bij een callcenter of in de kas tomaten geplukt? Dan heb je hier misschien wel een mini-pensioentje opgebouwd. Dit mini-pensioentje kan je nu een paar tientjes opleveren met slechts een telefoontje of een paar muisklikken. Want doordat de wet per 1 januari 2019 verandert bestaat de kans dat kleine pensioenbedragen die je hebt opgebouwd verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Onder deze mini-pensioentjes vallen alle potjes van maximaal 2 euro bruto per jaar. In totaal zijn er in Nederland meer dan 200.000 van dit soort kleine potjes bij pensioenfondsen. Vaak zijn deze kleine bedragen opgebouwd tijdens een baantje die je maar even deed.

Zo stel je jouw mini-pensioen veilig

Tot 1 januari 2019 heb je de kans om je mini-pensioen veilig te stellen. Daarna verdwijnt deze in de zakken van de pensioenbeheerders. Deze zogenoemde mini-pensioentjes mogen worden verwijderd omdat ze voor de pensioenbeheerders meer kosten dan dat ze ooit gaan opleveren. Voordat je weet of je jouw mini-pensioen moet gaan veilig stellen is het handig om eerst te checken of je een mini-pensioen hebt opgebouwd. Dit kun je eenvoudig zien door in te loggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Heb je een mini-pensioen opgebouwd, dan is het verstandig om deze veilig te stellen voordat deze verdwijnt. Dit kun je doen door contact op te nemen met het pensioenfonds dat je mini-pensioen in beheer heeft. Met wie je contact moet opnemen zie je staan voor het bedrag dat je terug vindt op mijnpensioenoverzicht.nl. In de meeste gevallen regel je het met een telefoontje of een paar muisklikken.

Mini-pensioen afkopen of overdragen?

Wanneer je jouw mini-pensioen gaat veiligstellen wordt er aan je gevraagd of je deze wilt afkopen of overdragen. Met het afkopen van je mini-pensioen cash je hem en krijg je het bedrag op je rekening bijgeschreven. Kies je ervoor om het over te dragen aan je huidige pensioenbeheerder, dan wordt je mini-pensioen opgeteld bij je opgebouwde pensioen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!