Uitgeleend geld terugvragen aan vrienden, doe je zo!

Iedereen heeft wel zo’n vriend of vriendin waaraan je geld uitleent en het vervolgens na lange tijd zelf terug moet gaan vragen. Erg vervelend, zeker omdat het geld niet op je rug groeit. Om het allemaal wat minder awkward te maken hebben we 6 tips voor je verzameld die het allemaal net iets relaxter maken om je geld terug te vragen. Want geld uitlenen tijdens het stappen of in de kantine is zo gebeurd, maar het terugkrijgen laat meestal lang op zich wachten.

  1. Stuur een betaalverzoek of Tikkie. Zo maak je het terugbetalen wel erg makkelijk en kunnen ze er bijna niet meer omheen.
  2. Vraag het via whatsapp in plaats van face to face. Dit maakt het allemaal net iets minder spannend en je gaat een confrontatie uit de weg.
  3. Geef een subtiele hint. Leg het er ook weer niet te dik bovenop. Benoem eens hardop in het bijzijn van die ene vriend of vriendin dat je geld tekort komt voor een drankje.
  4. Vraag of je geld kunt lenen. Leen ongeveer hetzelfde bedrag van die ene vriend of vriendin en geef het vervolgens niet terug. Zo staan jullie snel weer quitte.
  5. Leen geen geld meer uit. Vooral niet aan die vrienden of vriendinnen waarvan je nog geld tegoed hebt.
  6. Tag die ene vriend of vriendin in dit bericht! Los het probleem in één keer op door die ene vriend of vriendin te taggen in een reactie op dit bericht.

Met geld uitlenen aan vrienden kun je een vriendschap op het spel zetten. Maak daarom van tevoren afspraken over hoe en wanneer je het geld weer terug krijgt. Geeft die ene vriend of vriendin aan geen geld te hebben, maar roken of stappen jullie wel eens samen? Vraag het geleende bedrag dan terug in drankjes of sigaretten.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!