Soms zit het even niet mee, Alles Oké?

Alles Oke Supportlijn

Ruzie met vrienden, spanningen thuis of voel jij je ook wel eens eenzaam? Dan is dat heel normaal, het overkomt de beste. Niet lekker in je vel zitten kan je plezier goed in de weg zitten. Het veroorzaakt stress en weerhoudt je misschien wel om leuke dingen te doen. Dat is natuurlijk zonde, want zeker nu je nog jong bent hoor je de tijd van je leven te hebben. Daarom geven we je graag wat tips hoe je kunt omgaan met dit soort problemen. Iedereen kan namelijk wel eens wat support gebruiken als het leven even niet zo lekker gaat.

1. Ritme in je leven

Juist als het even niet meezit is het belangrijk om een gezond ritme aan te houden. Leg je telefoon in de avonduren eens wat eerder op je nachtkastje en ga op tijd slapen. Eet op vaste tijden je maaltijden en sla je ontbijt niet over. Wie zich even niet zo lekker voelt wil al snel wat langer in bed blijven liggen. Doe dit vooral niet en ga sporten, pak je studie op of ga iets leuks doen met familie of vrienden.

2. Ga erop uit

Ervaar je thuis spanningen? Door ruzie bijvoorbeeld of omdat het studeren niet zo lekker gaat. Ga er dan op uit! Niet om te vluchten van de situatie, maar om je hoofd eens goed leeg te maken. Sporten kan daarbij helpen of ga iets leuks doen met vrienden.

3. Praat erover

Praten over je problemen of gevoelens voelt in het begin ongemakkelijk en als een grote stap. Weet dat veel mensen worstelen met sombere gevoelens, ruzie thuis of het leven dat even niet lekker loopt. Erover praten kan opluchten en je beter laten kijken naar de situatie. Vooral voor jongeren is het soms awkward om te praten over hun problemen met vrienden of familie. Dan is het chatten of bellen met de Alles Oké? Supportlijn misschien wel een goed idee.

Alles Oké? Supportlijn

Ben je tussen de 18 en 24 jaar en heb je even niemand met wie je problemen op werk, studie of thuis kunt bespreken? Dan is chatten of bellen met de Alles Oké? Supportlijn misschien wel iets voor jou. Je kunt ze elke dag tussen 14:00 en 22:00 uur bereiken, het is helemaal gratis en 100% vrijblijvend. Wie belt of chat met de supportlijn vindt een luisterend oor bij één van de vele getrainde vrijwilligers die klaar zitten om je verhaal aan te horen. Alles is bespreekbaar. Geen onderwerp is raar of te gek en geen probleem te groot of klein. Als je wilt kunnen ze zelfs met je meedenken of je een stap in de goede richting laten zetten. Je krijgt alle ruimte om je verhaal te doen en je houdt altijd zelf de regie.

Bellen met de Alles Oké? Supportlijn doe je via 0800-0450 of klik hier om een chatgesprek te starten met de Alles Oké? Supportlijn.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!