Slim sparen door anders te kopen!

Vaak kan je goede deals maken door online of elders te kopen. Bij aankopen zoals een televisie of schoenen kun je bijvoorbeeld de prijzen online vergelijken met de prijzen in de winkel. Zo kun je koopjes afspeuren en heel wat geld besparen. Toegegeven, het kost iets meer tijd, maar met grote aankopen kun je met een beetje speurwerk heel wat geld besparen.

Voor sommige producten heb je bepaalde gewoonten en besef je zelf niet dat je ook hierop kan besparen. Typisch hiervoor zijn gezondheidsproducten. Je gebruikt ze al jaren en boet niet graag in aan kwaliteit. Veranderen van merk is bij je favoriete gezondheidsproducten ook niet graag gezien. Toch kun je ook bij gezondheidsproducten flink wat geld besparen en zo maandelijks extra geld op de spaarpot zetten. Hier lijsten we enkele van die producten op. Goede tips dus voor je portemonnee!

Lenzen

Je gaat al jaren naar dezelfde optiek en koopt er regelmatig je lenzen. Dit is heel handig, maar wist je ook dat je tegenwoordig lenzen online kan bestellen? De goedkope lenzen en lenzenvloeistof zijn van dezelfde vertrouwde merken en aan kwaliteit boet je dus zeker niet in. Bovendien worden ze easy peasy aan huis bezorgd. Een typische win-win situatie. Zorg er wel voor dat de lenzen je steeds bij een betrouwbare website besteld. Vertrouwde websites, zoals Visiondirect, hebben vaak het icoontje van ‘thuiswinkel‘ dat erop wijst dat de webshop handelt in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving. Het bedrijf bestaat dus echt en respecteert de regelgeving naar de consumenten toe.

Verzorgingsproducten

Oh wat is het heerlijk om alle verzorgingsproducten uit te testen in de winkel. Bekijk je producten in de badkamer eens en je zal snel beseffen dat je sommige producten al jaren gebruikt en er zo tevreden van bent, dat je ze steeds weer opnieuw koopt. Je favoriete bodylotion, gezichtscrème, deodorant, etc. zijn al jaren onveranderd. Ook hier kan je lekker besparen en ze scoren bij webshops, zoals Kruidvat en Koopjesdrogist waar er regelmatig promoties zijn. Je laat ze makkelijk aan huis bezorgen en besteld ze het beste voordat de huidige producten helemaal op zijn. Toch zin in een nieuw product? Dan ga je natuurlijk toch het beste naar een winkel, waar vakkundig personeel je kan helpen om producten te vinden die bij jouw behoeften aansluiten.

Medicatie zonder doktersrecept

Sommige medicatie, waarvoor geen doktersrecept is vereist, kan je bij een drogist kopen. Het is wel belangrijk dat je besteld bij een gereputeerde website die ook de nodige uitleg verschaft. Enkele websites waarop je betrouwbaar en goedkoop medicatie koopt zijn de Koopjesdrogist en Bol.com. Let er wel dus op dat het gaat om medicatie zonder doktersrecept en dat wanneer je graag extra uitleg wilt over het product je nog steeds beter bij de apotheek langsgaat.

Tip: maak eens een tour door je badkamer en bekijk elk product grondig. Heb je het echt nodig, ben je tevreden en gebruik je het regelmatig? Kan je erop besparen door het in bulk te bestellen of online te kopen? Top, neem actie en wordt baas over je eigen budget. Je kan dit niet alleen in je badkamer doen, maar ook in je slaapkamer, keuken enzovoort. Deel de tips en tricks ook gerust met je vrienden! Wat doe je met de ‘winst’ die je hebt gemaakt? Een leuke activiteit of fijne citytrip? Als je een doel voor ogen hebt en gemotiveerd bent, gaat het sparen altijd makkelijker!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!