Betaalbaar en snel internet voor in je studentenhuis

Niets is vervelender dan het traag openen van internetpagina’s of het vastlopen van je Netflix. Helaas hebben veel studenten die in studentenhuizen wonen hier last van. Dit komt waarschijnlijk doordat veel studenten gebruik maken van een en hetzelfde internetabonnement. De meeste studentenhuizen beschikken namelijk over slechts één internetabonnement met ook nog eens een erg lage downloadsnelheid. Maar hoe hoog moet je downloadsnelheid eigenlijk precies zijn? Wij zochten het voor je uit.

Welke snelheid heb ik nodig?

Natuurlijk is het wel zo relaxt als je een beetje snel internet hebt in je studentenkamer, maar hoeveel snelheid heb je nodig?

Abonnementen tot 25 Mb/s downloadsnelheid: Dit zijn meestal de goedkoopste internetaanbieders, maar lang niet altijd de beste keuze. 20 Mb/s is erg weinig en zeker niet genoeg voor meerdere studenten in een studentenhuis

Abonnementen tot 100 Mb/s downloadsnelheid: 100Mb/s komt al meer in de buurt van wat we tegenwoordig verwachten van internetten en het streamen van films. Zit je met meer dan 5 medebewoners achter de laptop, waarvan een aantal Netflix aan het kijken is, dan kan 100 Mb/s net niet genoeg zijn.

Abonnementen met meer dan 100 Mb/s downloadsnelheid: Met een internetabonnement die hogere snelheden haalt dan 100 Mb/s zit je zeker goed in een studentenhuis. Zo kan iedereen zorgeloos internetten, films streamen en zijn jullie klaar voor de toekomst met 4K televisie. Glasvezelinternet haalt met gemak snelheden boven de 100 Mb/s. Doe de check en kom erachter of het snelle glasvezelinternet beschikbaar is voor jullie studentenhuis.

Glasvezelinternet is ideaal voor studentenhuizen

Glasvezelinternet is niet alleen erg snel en dus een aanrader voor studentenhuizen, maar het heeft nog meer voordelen. In een studentenhuis maken namelijk veel mensen (tegelijk) gebruik van internet. Denk maar eens aan alle medebewoners en vrienden die op bezoek komen. Het eerste wat iedereen tegenwoordig doet als ze ergens binnenkomen is vragen naar het wifi-wachtwoord. Met een wat groter en sneller internetabonnement kun je zelf niet alleen zorgeloos streamen, maar ook je internet delen. Nog niet helemaal overtuigd? Check dan hier alle voordelen van KPN glasvezel.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!