Vlucht vertraagd? Pak tot 600 euro vergoeding!

Het komt steeds vaker voor, vluchten die vertraagd zijn of zelfs helemaal geannuleerd worden. Erg vervelend want je had net zo’n zin in je vakantie en ieder uurtje korter op je vakantieadres is toch echt balen. Wist je dat 80% van alle mensen die met het vliegtuig reizen en te maken hebben met een behoorlijke vertraging hier niks mee doen? Zonde, want je kunt tot 600 euro claimen bij de vliegtuigmaatschappij die je vakantie toch deels heeft verpest. Maar hoe werkt het precies en waar kun je terecht als je vlucht vertraging heeft gehad of sterker nog helemaal is geannuleerd? Wij zochten het voor je uit.

Vertraagde vlucht, wanneer recht op een vergoeding?

Kom je op je eindbestemming aan met een vertraging van 3 uur of meer, dan heb je recht op een vergoeding. Duurt de vertraging langer dan 5 uur dan kun je er zelfs voor kiezen om van je hele vliegreis af te zien en je totale ticketkosten terug te vragen. De hoogte van de vergoeding die je kunt krijgen ligt tussen de 125 euro en 600 euro per ticket. Reis je bijvoorbeeld naar een bestemming die minder dan 1500 km ver ligt en heb je een vertraging langer dan 3 uur dan heb je al snel recht op 250 euro. Een hele smak geld en het is dan ook zonde om hier niks mee te doen. Het enige wat je hoeft te doen is een claim neer te leggen bij de vliegtuigmaatschappij waarmee je gevlogen hebt. Een claim indienen kan zelfs tot 2 jaar na je vertraagde vlucht!

Zo dien je een claim in bij de vliegtuigmaatschappij

Veel mensen vinden het een hoop gedoe om een claim neer te leggen bij hun vliegtuigmaatschappij. Op het internet zijn veel voorbeeldbrieven te vinden die je kunt gebruiken om een claim in te dienen. Dat kan voor veel mensen lastig zijn, omdat je een hoop informatie zelf moet invullen en deze op de post moet doen. Gelukkig is er tegenwoordig een makkelijkere manier, je kunt het namelijk laten doen. Claimingo helpt je bij het vragen van de vergoeding voor je vertraagde of geannuleerde vlucht. Het enige wat jij moet doen is je vluchtnummer invullen op hun website en je komt er meteen achter of je claim kans van slagen heeft. Een laagdrempelige manier dus om je vergoeding te vragen waar je na een vertraagde of geannuleerde vlucht recht op hebt.

Is je vlucht vertraagd? Check snel of je recht hebt op een vergoeding, ga naar Claimingo.nl.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!