Scholen dicht? Dit zijn de dingen die je al lang had moeten regelen!

Je kent het vast wel net als iedere andere student heb je ergens nog een to-do lijstje liggen met dingen die je eigenlijk al lang had moeten regelen. Dingen die er door de drukte van het studeren vaak bij inschieten, denk hierbij aan het inschrijven voor een studentenkamer of huurhuisje en het aanvragen van je zorgtoeslag. Om je wat op weg te helpen hebben wij een to-do lijstje voor je gemaakt die voor de meeste studenten van toepassing is. Dus zit je thuis door de coronacrisis en kan je niet naar school? Dan is dit het moment om je zaakjes eens goed te regelen!

Inschrijven bij kamersites en woningplatforms

Heb je plannen om in de toekomst te gaan studeren in de grote stad? Dan is dit het moment om je in te schrijven op verschillende kamersites. Studentenkamers zijn namelijk erg schaars en op een wachtlijst terecht komen is tegenwoordig onvermijdelijk. Daarom is het verstandig om je ruim van te voren in te schrijven voor een kamer of huurhuisje. Ook als je na je studie van plan bent om het ouderlijk huis te verlaten is het noodzakelijk om je nu al in te schrijven bij verschillende kamersites en woningplatforms!

> Start hier met het inschrijven bij verschillende kamersites en woningplatforms

Inkomstenbelasting doen

Wanneer je in 2019 een bijbaan hebt gehad dan heb je inkomstenbelasting betaald. In de meeste gevallen betaal je als student zijnde teveel inkomstenbelasting over je salaris. Het is dan ook zeker aan te raden om gewoon aangifte inkomstenbelasting te doen! Heb je al eens eerder aangifte inkomstenbelasting gedaan dan heb je ook al een oproep gekregen om dit over het jaar 2019 te doen. Heb je deze oproep gekregen dan ben je zelfs verplicht om aangifte inkomstenbelasting te doen. Nu je thuis zit doordat de scholen dicht zijn is dit het ideale moment om op je gemak je aangifte inkomstenbelasting te doen!

Aangifte inkomsten belasting 2019 doe je via de website van de belastingdienst (opent in een nieuwe tab)”>> Aangifte inkomsten belasting 2019 doe je via de website van de belastingdienst

Zorgtoeslag aanvragen

Misschien ben je er al van op de hoogte dat de meeste studenten gewoon recht hebben op zorgtoeslag, maar heb je nog geen tijd gehad dit goed uit te zoeken. Dan is nu het moment om je zorgtoeslag te berekenen en direct aan te vragen! Laat de zorgtoeslag niet langer liggen, want je hebt er recht op.

Aanvragen van zorgtoeslag doe je via toeslagen.n

Nadenken over een uitvaartverzekering

Het is niet zo dat je door het coronavirus nu extra moet nadenken over een uitvaartverzekering, want dat had je eigenlijk al lang moeten doen. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar met een uitvaartverzekering zorg je er wel voor dat, mocht het zover zijn, je nabestaanden niet met een flinke rekening blijven zitten. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld zo’n 8.500 euro en je hiervoor verzekeren is dan ook zeker een verstandige optie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het bedrag zelf bij elkaar te sparen op een spaarrekening.

> Moet je nou wel of geen uitvaartverzekering afsluiten? Je leest het hier!

Wat je nog meer kunt doen nu je gedwongen thuis zit?

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt en misschien wel moet regelen nu je noodgedwongen thuis zit. Denk bijvoorbeeld ook eens aan je administratie of het doen van kleine klusjes in je studentenkamer of huis. Zijn er dingen veranderd in je leven (inkomen of woonsituatie) en moest je dit nog doorgeven aan de belastingdienst en/of voor je toeslagen? Dan is ook dit het ideale moment om het te regelen! Daarnaast kan je onze 18-jarige checklist ook altijd even bekijken, hier staan vast nog wat zaakjes op die je nu je thuis zit prima even kunt regelen!

> Checklist 18-jarige ook ideaal voor thuiszitters!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!