Samsung Galaxy S: 9 jaar aan de top!

Nog maar een paar nachtjes slapen… Dan onthult Samsung de nieuwe Galaxy S9! De Galaxy serie bouwde in de loop der jaren een indrukwekkende reputatie op. Zo bracht Samsung vanaf 2009 elk jaar een Galaxy model op de markt met de nieuwste innovaties. We blikken terug op 9 jaar Samsung Galaxy!

2009: allereerste Samsung Galaxy

De S-modellen van Samsung zouden niet bestaan zonder de oermoeder: dé Samsung Galaxy. Is het geen dropje? Met die koddige knopjes onder het scherm? Dit snoepje is de eerste Samsung smartphone die op Android draait. Daarmee vormt deze kersverse Samsung Galaxy smartphone in 2009 de basis voor de hypermoderne supersterren die volgen.

2010: Samsung Galaxy S zet de toon

Bij de Samsung Galaxy S zien we voor het eerst het vertrouwde design van nu. Het is de eerste Galaxy waarbij je kunt kiezen tussen 8 GB of 16 GB intern geheugen. Ook maken we via deze telefoon kennis met Super AMOLED beeldschermen; een hoogstaande schermtechiek die we inmiddels gewend zijn van Samsung smartphones. Van deze Galaxy S brengt Samsung iets later ook een Plus-model uit.

2011: Samsung Galaxy SII: serieuze concurrentie

In 2011 stapt de Samsung Galaxy SII in de ring. Gewapend met tot dan toe ongekende features gaat de deze 2e Galaxy de strijd aan met smartphone concurrenten als Apple iPhone. Zo telt de camera 8 megapixels. Ook schiet hij plaatjes mét flits. Verder houdt megasterk Gorilla Glass over het Super AMOLED Plus het beeldscherm van de SII heel. En met een dikke accu van 1.650 mAH kun je maar liefst 2 dagen vooruit.

2012: Samsung Galaxy SIII: op alle fronten feest

Met de lancering van de Samsung Galaxy SIII in 2012 begint het feest pas echt. Want Samsung gooit het roer om wat betreft het ontwerp van de Galaxy. De 3e Samsung Galaxy S staat vooral bekend om z’n revolutionaire design: de mooi afgeronde kiezelsteen vorm. Deze kiezel met groot scherm is verkrijgbaar in spetterende kleuren zoals blauw, rood en roze. Nieuw op de dansvloer is S Voice: het eerste spraakherkenningsprogramma van Samsung. Het is dus geen surprise party dat er maar liefst 50 miljoen exemplaren binnen een jaar tijd over de toonbank gaan.

2013: Samsung Galaxy S4: sneller dan snel

De populariteit van de Samsung Galaxy S-serie wordt mogelijk nog groter met de Samsung Galaxy S4. Niet onterecht, want Samsung trekt de modernste snufjes uit de kast voor de S4. De S4 is smaller dan de SIII, maar heeft wel meer scherm: 5 inch tegenover de 4,8 inch van z’n voorganger. De S4 is de eerste telefoon ter wereld met een octacore processor. Deze processor heeft maar liefst 8 kernen. Daarmee is de S4 de Usain Bolt van de smartphones op dat moment. Bovendien krijgt de camera van de 4e Galaxy een dikke upgrade van 8 megapixels naar 13 megapixels.

2014: Samsung Galaxy S5: stofvrij maar toch stoffig

De Samsung Galaxy S5 brengt in 2014 weinig nieuws. Het design en het materiaal voelt wat goedkoop aan voor de prijs die je ervoor moet dokken. Ja, de 5e Galaxy heeft een hartslagmeter en een vingerafdrukscanner. Maar daar heeft de smartphone de oorlog niet mee gewonnen. Wel een dik pluspunt: de telefoon is een van de weinige high-end smartphones die water- en stofdicht is.

2015: Samsung Galaxy S6: curvy eyecatcher

Met de Galaxy S6 gaat Samsung er weer vol voor. Van het 6e S-model brengt Samsung 2 versies tegelijkertijd uit: de S6 en de curvy S6 Edge. Bij de Galaxy S6 Edge is het scherm voor het eerst gebogen aan de zijkanten. Dit noemt Samsung later het Infinity Display.. Helaas komt aan wat goede Samsung dingen een eind via de S6. De S6 heeft namelijk geen losse achterkant en losse accu, zoals zijn voorganger. Ook is de S6 niet water- en stofdicht.

2016: Samsung Galaxy S7: de lat gaat omhoog

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Zo lost Samsung in 2016 de problemen van de S6 op via de Samsung Galaxy S7. Want de S7 is weer water- en stofdicht. Ook het opslaggeheugen is weer uitbreidbaar. Nog een verbetering is de camera van de 7e Galaxy. Hij telt 4 megapixels minder dan die van de S6. Toch is de kwaliteit van de foto’s vele malen beter. Dat komt door een grotere lensopening, supersnelle autofocus en verbeterde stabilisatiesoftware.

2017: Samsung Galaxy S8: toppunt van luxe

In 2017 is daar de Samsung Galaxy S8. De S8 brengt ons een nieuwe luxestandaard waar andere smartphones alleen maar van kunnen dromen. Het gigantische Infinity Display met de dunste randjes is nu standaard op de S8 en de S8 Plus. De navigatieknoppen aan de voorkant zijn verdwenen. Hierdoor krijgt de Galaxy S8 de ultra chique uitstraling die deze smartphone van hoogstaande kwaliteit verdient. Ook maken we de introductie van een nieuwe ‘butler’ mee: Bixby, de nieuwe persoonlijke virtuele assistent van Samsung.

2018: Samsung Galaxy S9: de grote onthulling

Op 25 februari onthult Samsung eindelijk de 9e Samsung Galaxy telefoon. Hoe ziet de nieuwe Samsung eruit? Welke innovatieve features heeft de telefoon onder de motorkap? Online gonzen de geruchten over de Samsung S9 in het rond.

 

 

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!