Prinsjesdag 2018, de gevolgen voor studenten

Prinsjesdag is geweest en de gevolgen van het regeerakkoord zijn bekend. Net als de afgelopen jaren delen we ook dit jaar weer de belangrijkste veranderingen voor jongeren en studenten met je. Er gaat (zoals de plannen er voor nu uitzien) in 2019 niet heel veel veranderen voor jongeren en studenten. Wel gaan we er volgens de miljoenennota volgend jaar allemaal iets op vooruit, ook al lijkt alles duurder te gaan worden. Dit komt vooral doordat de belasting die je betaalt over je salaris wat omlaag gaat. Geld verdienen naast je studie gaat dan ook iets meer lonen in 2019. Maar wat kunnen we nog meer verwachten van het kabinet Rutte 3? Wij zochten het voor je uit en hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet. Zodat ook jij weer helemaal op de hoogte bent van de nieuwe plannen voor 2019!

Wat er precies in de planning staat na Prinsjesdag voor jongeren en studenten:
  • Boodschappen, het laten repareren van je fiets en een bezoekje aan de kapper wordt iets duurder, omdat de belasting die je hierover betaalt omhoog gaat van 6% naar 9%.
  • Het eigen risico van je zorgverzekering gaat ook volgend jaar niet omhoog, deze blijft dus 385 euro.
  • In 2019 ben je ruim 10 euro meer kwijt aan je zorgverzekering per maand.
  • De zorgtoeslag gaat omhoog met ongeveer 8 euro per maand.
  • De huurtoeslag gaat omlaag in 2019, hoeveel precies is nog niet bekend.

Er staan dus geen ingrijpende veranderingen te wachten voor jongeren en studenten in 2019. Daarnaast is het handig om te weten dat alles wat in de miljoenennota staat slechts plannen zijn van het kabinet. Er kan dus nog het een en ander veranderd worden aan deze plannen. Mochten er plannen wijzigen die belangrijk zijn voor jongeren en studenten dan houden we je natuurlijk op de hoogte via onze website en onze Studenten App.

Meer kwijt aan je zorgverzekering in 2019? Zo voorkom je dat je teveel betaalt!

De kosten voor je zorgverzekering gaan in 2019 gemiddeld met 10 euro per maand omhoog. Al met al een hoop geld voor studenten en het overstappen naar een goedkopere zorgverzekering kan je meer geld besparen dan ooit. Het vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2019 kan op dit moment nog niet. Meld je aan voor ons “Zorg Alarm!”, dan sturen wij je een berichtje als  het zover is en je kunt overstappen naar een goedkopere zorgverzekering voor 2019!

Meld je hier aan voor Zorg Alarm!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!