Prinsjesdag 2017, de gevolgen voor studenten

Prinsjesdag 2017 is weer achter de rug en zoals ieder jaar delen we graag de belangrijkste veranderingen voor jongeren en studenten met je. Wat al was uitgelekt is dat iedereen in Nederland erop vooruit gaat en het idee bestaat om een deel van het leenstelsel af te schaffen. Goed nieuws, maar de vraag is hoeveel waarde we mogen hechten aan de plannen van het demissionaire (tijdelijk) kabinet. In Den Haag zijn ze namelijk druk bezig met het vormen van een nieuw kabinet. Mocht dat dit jaar nog lukken (en daar kunnen we vanuit gaan) dan zullen zij met hun eigen plannen voor Nederland komen. Wat er dan allemaal nog overblijft van de aangekondigde veranderingen tijdens Prinsjesdag 2017 is de vraag.

LET OP: dit artikel heeft de houdbaarheid van een pak melk. Het nieuw te vormen kabinet heeft namelijk tijdens het schrijven van dit artikel laten weten dat de verhoging van het eigen risico niet doorgaat!

Wanneer de plannen van het nieuw te vormen kabinet bekend zijn houden we je hiervan op de hoogte op onze website en via onze Studenten App.

Wat er precies in de planning staat na Prinsjesdag voor jongeren en studenten:
  • Het eigen risico van je zorgverzekering gaat volgend jaar omhoog van 385 euro naar 400 euro
  • In 2018 ben je gemiddeld 7 euro per maand meer kwijt aan je zorgverzekering
  • De zorgtoeslag gaat omhoog met 130 euro per jaar, ruim 10 euro per maand erbij dus
  • De huurtoeslag gaat omhoog met hoeveel precies is nog niet bekend

Er staan dus geen aangrijpende veranderingen te wachten voor jongeren en studenten in 2018. Dit komt omdat het tijdelijke kabinet niet te veel mag beslissen voor het aankomende jaar. Het is aan het nieuw te vormen kabinet om hiermee aan de slag te gaan. Mochten deze plannen duidelijk zijn dan houden we je natuurlijk op de hoogte op onze website en via onze Studenten App.

Staat onze Studenten App nog niet op je telefoon? Download hem dan vandaag nog gratis in de Google Play Store!

Meer kwijt aan je zorgverzekering in 2018? Zo voorkom je teveel te betalen!

De kosten voor je zorgverzekering gaan in 2018 gemiddeld met 7 euro per maand omhoog. Al met al een hoop geld voor studenten en het overstappen naar een goedkopere zorgverzekering kan je meer geld besparen dan ooit. Het vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2018 kan op dit moment nog niet. Meld je aan voor ons “Zorg Alarm!”, dan sturen wij je een berichtje als  het zover is en je kunt overstappen naar een goedkopere zorgverzekering voor 2018!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!