Het eigen risico blijft 385 euro in 2018

Zoals we al voorspelden in ons artikel over Prinsjesdag 2017 hoeven we niet heel veel waarde te hechten aan de plannen van het huidige (demissionaire) kabinet. In de plannen van het huidige kabinet stond namelijk gepland dat het eigen risico van je zorgverzekering in 2018 omhoog zou gaan met 15 euro, van 385 euro naar 400 euro. Nu zijn deze plannen alweer ingehaald door het nog te vormen kabinet en heeft de meerderheid van de tweede kamer besloten dat het eigen risico in 2018 op 385 euro blijft staan. Het eigen risico gaat dan ook definitief niet omhoog in 2018!

Het eigen risico blijft gelijk, toch wordt je zorgverzekering duurder in 2018

Goed nieuws zou je denken, want doordat het eigen risico niet omhoog gaat volgend jaar ben je minder geld kwijt aan je zorgverzekering. Het slechte nieuws is dat nu het eigen risico niet omhoog gaat de premie wel hoger wordt. Je bent dan ook in 2018 meer geld kwijt aan de premie van je zorgverzekering. Dit komt onder andere omdat de zorg zogezegd duurder wordt volgend jaar, maar ook omdat het eigen risico gelijk blijft. Wie dacht na het horen van dit nieuws dus goedkoper uit te zijn komt bedrogen uit. Het is een politiek trucje, het schuiven met cijfertjes zodat het er allemaal beter uit lijkt te zien.

Benieuwd hoe het eigen risico van je zorgverzekering precies werkt? Lees dan ons artikel over het eigen risico van je zorgverzekering.

Meer kwijt aan je zorgverzekering in 2018? Zo voorkom je een te dure zorgverzekering!

De kosten voor je zorgverzekering gaan in 2018 gemiddeld met 7 euro per maand omhoog. Al met al een hoop geld voor studenten en het overstappen naar een goedkopere zorgverzekering kan je meer geld besparen dan ooit. Het vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2018 kan op dit moment nog niet. Meld je aan voor ons “Zorg Alarm!”, dan sturen wij je een berichtje als  het zover is en je kunt overstappen naar een goedkopere zorgverzekering voor 2018!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!