Op kamers? Zo maak je je studentenkamer gezellig voor weinig!

Op kamers gaan is leuk. Op kamers wonen is gezellig. Op kamers wonen is volwassen. Grote kans dan ook dat jij als student graag je eigen studentenkamer bewoont in een studentenstad als Utrecht, Amsterdam, Leiden of Rotterdam. En wie eindelijk een kamer heeft weten te bemachtigen, wil deze natuurlijk leuk en gezellig inrichten. Mogen wij je wat tips geven?

Bed en bureau op één

Als student heb je je bed en je bureau het hardst nodig. Je bed om te slapen, en je bureau om aan te studeren. Dus een zithoek of chillplek komt dan ook op de tweede plek. Natúúrlijk vind je het belangrijk dat je ook kan chillen met vrienden, maar die hangbank, filmarea of loungehoek die komt later wel!

Maak het huiselijk

Omdat je op je kamer gaat wonen, is het belangrijk dat je je er thuis voelt. Het knus maken en aankleden van je kamer is dan ook een must! Zorg voor leuke accessoires als een potje, een schilderijtje of een lampje her en der. Ook een siervloerkleed onder je bed of bureau doet veel met de sfeer op je kamer. Zorg voor sfeerlicht, aankleding en warme kleuren.

Hou het rustig

Houd je inrichting rustig en overzichtelijk. Zo krijg je ook rust en ruimte in je hoofd. En dat is prettig wanneer je even wilt ontspannen tussen al het studeren en feesten door. Kies voor een rustige basis als inrichting en kleed dat vervolgens leuk aan.

Regel je inboedelverzekering en huurtoeslag!

Heb jij recht op huurtoeslag? Meld je daar dan direct voor aan zodra je je kamer hebt weten te bemachtigen. Het kan je enkele honderden euro’s per maand schelen. Vergeet ook niet een inboedelverzekering af te sluiten nu je je eigen kamer hebt. Mocht er eens brand uitbreken in huis, dan krijg je je computer, tv en andere inboedel in ieder geval deels vergoed. Lees hier meer over de inboedelverzekering.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!