Ga jij op kamers? Dit zijn de must haves!

Wanneer je gaat studeren in een grote studentenstad is het voor de hand liggend dat je er op kamers gaat. Het echte studentenleven gaat dan pas echt beginnen. Weg van je ouders en dus helemaal onafhankelijk. Of je nu je intrek neemt in een studentenhuis of op een andere plek een leuke studentenkamer hebt kunnen vinden, een nieuw hoofdstuk gaat beginnen. Om ervoor te zorgen dat je goed van start gaat in je nieuwe stekkie hebben we de must haves voor je studentenkamer voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor je nieuwe studentenleven!

Bureau(tafel)

Wat niet mag ontbreken in je studentenkamer is een bureau waaraan je goed kunt studeren. Daarnaast is het handig als je een bureau(tafel) uitkiest waar je ook aan kunt eten. Koop er wat extra klapstoelen bij en je hebt mooie plek om te tafelen met je vrienden.

Slaapbank of bed

Je moet natuurlijk ergens slapen, dus een goed bed is een pre in je studentenkamer. Heb je plek voor een bank in je studentenkamer, dan is het ook lekker als je ergens goed kunt zitten na een lange dag colleges. Heb je geen plek voor een bank naast het bed dat erin moet, ga dan voor een slaapbank of een bed dat je kunt gebruiken als bank.

Vloerkleed

Koude voeten wilt niemand en de meeste studentenhuizen staan erom bekend dat het nogal tochtig en dus koud kan zijn. Een goed vloerkleed helpt je niet alleen aan warme voeten, maar het staat ook nog eens erg gezellig!

Opbergkasten

Bij je ouders thuis heb je vast al een hoop spullen verzameld en die moeten in je studentenkamer ook een plekje krijgen. Zorg daarom voor voldoende opbergkasten. Heb je geen plek voor een kast? Koop dan opbergbakken die je bijvoorbeeld onder je bed kunt plaatsen.

Schoonmaakspullen

Dat gezellige vloerkleed moet natuurlijk ook wel eens schoongemaakt worden, zorg daarom voor een goede stofzuiger in de studentenkamer. Daarnaast is het handig om sowieso wat schoonmaakspullen in je kamer te hebben liggen. Zo kun je altijd even een doekje over je bureau halen als deze vies is van het eten.

Met het in huis halen van deze must haves ben je helemaal klaar voor je nieuwe studentenleven! Heb je zelf nog tips om je studentenkamer zo optimaal mogelijk in te richten, laat het ons dan even weten, andere tips en tricks zijn ook altijd welkom.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!