Op kamers gaan: is het slim om een kat te nemen?

Het leven van een student kan naast het volgen van colleges en het drinken van een biertje met studiegenoten best eenzaam zijn. Een studentenkamer is meestal niet erg groot en toch moet je er veel zitten om te blokken voor je tentamens. Zo alleen op een kleine kamer kan best eenzaam zijn en het is voor veel studenten de reden om na te denken over het in huis halen van een huisdier. Een kat is dan toch wel de meest genoemde optie om studenten te vergezellen in hun kamer en studentenhuis. Een kat is niet alleen goed gezelschap, maar het is naast je studie ook een hele verantwoordelijkheid. Zit je erover na te denken om een kat jullie studentenhuis binnen te halen? Dan moet je aan de volgende dingen denken:

  • Een kat is niet alleen erg fijn gezelschap, maar zorgt er ook voor dat je minder of zelfs geen vieze muizen meer tegenkomt in je studentenhuis.
  • De keuze in kattenvoeding is reuze. Zo heb je nat- en droogvoer en kan je kiezen tussen veel verschillende merken, zoals bijvoorbeeld Royal canin kattenvoer.
  • Naast een dak boven zijn hoofd heeft een kat ook een kattenbak nodig en een comfortabele rustplaats. Zorg er voor dat je kat naast een plekje op je kamer bijvoorbeeld ook een kattenkussen heeft om op te relaxen in de gemeenschappelijke ruimtes.
  • Zorg ervoor dat je kat dagelijks aandacht krijgt. Niet alleen 2x per dag voor eten zorgen dus, maar geef je kat ook dagelijks een aai over zijn bol.
  • Een kat heeft voldoende beweging nodig, hem alleen in je kamer laten is geen optie.
  • Controleer voor de aanschaf of je medebewoners niet allergisch zijn voor een kat. Wel zo handig!
  • Spreek met je huisgenoten af wat de regels zijn voor de kat: Wel of niet op tafel en mag de kat naar buiten?
  • Of je nou gaat voor een kater of poes denk na over de castratie ervan. Want je wilt geen nestje (als je een poes hebt) of een kat die overal rond sproeit (wanneer je een kater hebt).

Spreek daarnaast goed af wie wanneer verantwoordelijk is voor de kat. Ben alleen jij dat als eigenaar van de kat of helpen je huisgenoten mee? Maak desnoods een rooster om dit voor iedereen duidelijk te maken. Een kat je studentenhuis binnenhalen is dus zeker een optie, maar zorg er wel altijd voor dat het welzijn van je kat op één staat!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!