Reizen met je studentenreisproduct tijdens vakanties

We krijgen vaak de vraag of een studentenreisproduct ook geldig is tijdens vakanties. Om het voor iedereen wat duidelijker te maken hebben we de regels per vakantie hieronder voor je op een rijtje gezet. Of en wanneer je studentenreisproduct geldig is hangt af van welk type reisproduct je hebt. Want er zit ook tijdens vakanties verschil in de geldigheid van een week- en weekendabonnement.

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie reis je gewoon met je studentenreisproduct zoals je gewend bent. Er zijn tijdens de voorjaarsvakantie geen feestdagen en dus geen uitzonderingen op de geldigheid van je studentenreisproduct.

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de meivakantie

Tijdens de meivakantie reis je gewoon met je studentenreisproduct zoals je gewend bent. Er zijn tijdens de meivakantie wel feestdagen waarmee je rekening moet houden. Tijdens feestdagen gelden er namelijk andere regels voor de geldigheid van je studentenreisproduct, zie meer hierover onder het kopje feestdagen.

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de zomervakantie

DUO kent een zomerperiode, meestal van 16 juli tot 16 augustus. Tijdens deze zomerperiode is een weekabonnement niet geldig, maar heb je wel recht op korting. Heb je een weekendabonnement dan mag je gewoon reizen zoals je gewend bent.

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie reis je gewoon met je studentenreisproduct zoals je gewend bent. Er zijn tijdens de herfstvakantie geen feestdagen en dus geen uitzonderingen op de geldigheid van je studentenreisproduct.

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie reis je gewoon met je studentenreisproduct zoals je gewend bent. Er zijn tijdens de kerstvakantie wel feestdagen waarmee je rekening moet houden. Tijdens feestdagen gelden er namelijk andere regels voor de geldigheid van je studentenreisproduct, zie meer hierover onder het kopje feestdagen.

Reizen met je studentenreisproduct tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen reizen studenten met een weekabonnement met korting, dus niet gratis. Heb je een weekendabonnement dan reis je juist wel gratis tijdens de feestdagen. Goede Vrijdag is de enige feestdag waar zowel studenten met een week- als een weekendabonnement gratis mogen reizen. De volgende dagen zijn feestdagen:

Nieuwjaardag, 1e paasdag, 2e paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e pinksterdag, 2e pinksterdag, 1e kerstdag en 2e kerstdag

Meer weten over de geldigheid van je studentenreisproduct in standaard situaties? Check dan even ons volgende artikel: Wanneer is mijn studentenreisproduct geldig.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!