Haal nog voor het einde van het jaar alles uit je zorgverzekering!

Nog even en we zitten alweer in 2020. Een nieuw jaar en dus nieuwe vergoedingen voor je zorgverzekering. Dit betekent dat je nog even hebt om alles uit je huidige aanvullende zorgverzekering te halen. Het afgelopen jaar heb je waarschijnlijk weer flink betaald voor je aanvullende zorgverzekering, maar hier geen of weinig gebruik van gemaakt. Dat is zonde, want je aanvullende zorgverzekering kan nuttiger zijn dan je denkt en je hebt nog tot 1 januari 2020 om alles uit je aanvullende zorgverzekering te halen. Wacht dus niet langer, want voordat je het weet heb je niks meer aan de aanvullende zorgverzekering van 2019.

Om je op weg te helpen zoveel mogelijk uit je aanvullende zorgverzekering te halen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Voordat je hieraan gaat beginnen is het wel zo handig dat je eerst even checkt of je wel een aanvullende zorgverzekering hebt en wat deze precies vergoedt. Hierna kun je aan de slag om alles uit je aanvullende zorgverzekering van 2019 te gaan halen!

Misschien ben je alweer toe aan een nieuwe bril?

Brillen en lenzen worden in principe niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is het zo dan bijna alle aanvullende verzekeringen een vergoeding bieden voor brillen en lenzen. Dit kan oplopen tot wel 500 euro (voor eens per 2 jaar). Is je bril al een tijdje aan vervanging toe? Maak er dan snel nog even gebruik van en ga langs een opticien. Ook het kopen van lenzen valt in de meeste gevallen onder de aanvullende zorgverzekering. Check dit altijd eerst even voordat je nieuwe lenzen gaat aanschaffen, want het is zonde als je deze vergoeding laat liggen!

Al een tijdje last van je rug of andere spieren? Ga eens langs een fysiotherapeut!

In vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen zitten een aantal fysiobehandelingen die vergoed worden. Heb je al een tijdje last van je rug of andere spieren? Ga dan eens langs bij een fysiotherapeut. Hij kan je vast wat verlichting brengen en het wordt nog vergoed ook.

Wanneer ben je voor het laatst naar de tandarts geweest?

Onder de meeste mensen is een bezoekje aan de tandarts niet bepaald de meeste favoriete hobby. Je zult dan net als de meeste mensen al een tijdje niet naar de tandarts zijn geweest. Toch heb je waarschijnlijk eind vorig jaar gekozen voor een tandartsverzekering als aanvullende verzekering. Het is zonde als je hier geen gebruik van maakt. Ga dus eens langs voor controle bij je tandarts en/of laat je mond reinigen bij de mondhygiënist. Let wel op, want de meeste aanvullende zorgverzekeringen bieden geen 100% vergoeding, check dit altijd eerst even.

Anticonceptie tot 21 jaar helemaal gratis en erna via een aanvullende zorgverzekering

Ben je nog geen 21 jaar oud? Dan valt de anticonceptie gewoon binnen je basiszorgverzekering. Hierna kan je ervoor kiezen de kosten van anticonceptie te laten verzekeren via een aanvullende zorgverzekering. Veel studentenpakketten vergoeden de anticonceptie gewoon en het is zonde dat je deze vergoeding laat liggen. Voor vrouwen gaat het om de pil en de meeste aanvullende pakketten voor jongeren vergoeden ook condooms voor mannen.

Ook vaccinaties en alternatieve geneeswijzen vallen binnen een aanvullende zorgverzekering

Ben je van plan binnenkort een verre reis te gaan maken en moet je jezelf nog gaan vaccineren? Wacht dan niet langer, want de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden vaccinaties gewoon. Ook alternatieve geneeswijzen als een bezoekje aan de acupuncturist en homeopaat worden in veel gevallen vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Kijk altijd eerst hoe hoog deze vergoeding is voordat je langs gaat bij een alternatieve genezer.

Al met al valt er dus nog een hoop uit je aanvullende zorgverzekering van 2019 te halen. We kunnen het daarnaast niet vaak genoeg zeggen: check altijd eerst even wat je aanvullende zorgverzekering vergoed voordat je aan de slag gaat met onze tips! Nadat je optimaal gebruik hebt gemaakt van je aanvullende zorgverzekering van 2019 ben je klaar om op zoek te gaan naar een andere zorgverzekering voor 2020. In de meeste gevallen bespaar je nog een hoop geld ook.

> Begin hier je zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering voor 2020!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!