Na het mbo naar het hbo?

Wil je graag doorleren na het mbo en ben je van plan om een hbo studie te gaan volgen? Dan krijg je voor het hbo opnieuw studiefinanciering. Wel moet je jouw mbo opleiding hebben afgerond binnen de gestelde 10 jaar om je studiefinanciering voor het mbo tot een gift te maken. Nadat je een mbo diploma hebt gehaald en naar het hbo wilt gaan kan je opnieuw studiefinanciering aanvragen, je begint namelijk met een schone lei.

Zo werkt een overstap van mbo naar hbo

Het zit zo: Als je aan het mbo hebt gestudeerd heb je recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct, 4 jaar lang. Nadat je jouw mbo opleiding met een diploma hebt afgerond is het hoofdstuk mbo voor DUO afgesloten. Je krijgt de kans om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen op het hbo. Nadat je jezelf hebt aangemeld voor je nieuwe hbo opleiding heb je opnieuw recht op maximaal 4 jaar studiefinanciering en een studentenreisproduct. Studiefinanciering en een studentenreisproduct (ov kaart) voor het hbo moet je wel zelf weer opnieuw aanvragen bij DUO.

Geef je overstap van een mbo opleiding naar een hbo studie op tijd door aan DUO. In de meeste gevallen heb je recht op een overbruggingsperiode (van maximaal 4 maanden) voor je studentenreisproduct. Je kunt dan gratis blijven reizen met het openbaar vervoer.

Meer weten over studiefinanciering (lening) voor het hbo en/of wil je weten wat de voorwaarden zijn voor studiefinanciering met een hbo studie? Lees dan snel verder op /basisbeurs-aanvullende-beurs-en-lenen/.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!