Bereid je goed voor op je vervolgopleiding!

Zitten je examens erop en ga je er al helemaal vanuit dat je geslaagd bent? Dan ben je vast al druk met je vervolgopleiding. Rond deze tijd moet je namelijk al ingeschreven staan voor je nieuwe opleiding of studie en heb je waarschijnlijk al te horen gekregen dat je onder voorbehoud (van het slagen voor je examens) bent aangenomen. Om je vervolgopleiding goed te starten is een goede voorbereiding erg belangrijk. Om je wat op weg te helpen met de voorbereidingen voor je vervolgopleiding hebben we wat handige tips hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Zorg voor een studieplek thuis

Om te kunnen gaan leren en studeren straks is een goed georganiseerde studieplek onmisbaar. Zorg er dan ook voor dat je thuis of in je studentenkamer een rustige plek (het liefst aan een bureau) hebt om te kunnen studeren. Zorg dat er niet teveel afleiding in de buurt is, zo zorg je ervoor dat je 100% aandacht kunt hebben voor je schoolwerk.

2. Ga eens bij je nieuwe (hoge)school langs tijden de vakantie

Je middelbare school was waarschijnlijk dichter bij je huis dan je nieuwe (hoge)school. De kans is groot dat je niet meer op de fiets kunt gaan en een ander vervoersmiddel moet gaan zoeken. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk reizen met het openbaar vervoer, aangezien je straks in het bezit bent van een studentenreisproduct. Ga tijdens je vakantie eens een testritje maken met het openbaar vervoer naar je nieuwe (hoge)school. Dit zorgt ervoor dat je straks wat relaxter op weg kunt naar je vervolgopleiding.

3. Zorg dat je alle studieboeken en benodigdheden in huis hebt

Voor je vervolgopleiding heb je nieuwe studieboeken en nieuw studiemateriaal nodig. Wat je precies allemaal nodig gaat hebben en in huis moet halen hoor je van je nieuwe (hoge)school. Studieboeken en studiemateriaal kun je eenvoudig online bestellen via studystore.nl. Ook voor het verkopen van je oude studieboeken kun je terecht op studystore.nl.

4. Sluit je aan bij een studentenvereniging en praat met andere studenten

Een studentenvereniging is niet alleen gezellig maar kan je ook prima op weg helpen tijdens je studie. Binnen de studentenvereniging zitten namelijk studenten die ervaring hebben met jouw vervolgopleiding. Handig als je vragen hebt of wilt weten wat je precies kunt gaan verwachten van je nieuwe studie. Daarnaast is het verstandig om wat te gaan netwerken en/of proberen in contact te komen met je nieuwe medestudenten. Zo begin je niet helemaal alleen aan je nieuwe studieavontuur.

Na het doorlezen en aan de slag gaan met deze tips ben je helemaal klaar voor je vervolgopleiding. Nu nog even genieten van je welverdiende vakantie en straks knallen tijdens het nieuwe studiejaar. Wij wensen je in ieder geval heel veel succes met je vervolgopleiding.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!