Jongeren met schulden hebben straks meer te besteden

Goed nieuws voor jongeren en studenten met schulden. Want als het aan staatssecretaris Jetta Klijnsma ligt gaat de beslagvrije voet voor jongeren tot 21 jaar omhoog van 300 naar 800 tot 900 euro. Dit betekent dat jongeren straks meer geld overhouden om van te leven. Het hebben van schulden is al vervelend genoeg en dan rond moeten komen van 300 euro is voor de meeste jongeren niet te doen.

Beslagvrije voet?

Wanneer je schulden hebt gemaakt en de schuldeisers achter je aan zitten kunnen ze beslag leggen op je inkomen. Dit mag maar tot een bepaald bedrag, de zogenoemde beslagvrije voet. Van het beetje geld dat je na beslaglegging overhoudt moet je kunnen leven. Met een bedrag van 300 euro per maand is het lastig om je leven met en na schulden weer op te bouwen. Vandaar dat de beslagvrije voet voor jongeren en studenten omhoog gaat.

Help, ik heb schulden!

Is het al te laat of heb je beginnende schulden? Dan kun je te maken krijgen met betalingsherinneringen, incassobureaus en zelfs deurwaarders. Zover hoeft het niet te komen, zoek hulp. Vraag bijvoorbeeld je ouders/verzorgers eens om hulp, dit is soms moeilijk maar laat het niet nog verder komen. Is het helaas al echt zover dan kun je altijd terecht bij het Nibud.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!