De voordelen en nadelen van een sim only abonnement

Wanneer je abonnement bijna afloopt en je toestel nog prima werkt kom je vanzelf op het moment dat je gaat nadenken over een sim only abonnement. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor je bel, sms en internetbundel en niet voor een veel te duur toestel. Een sim only abonnement is dan ook een stuk goedkoper dan een abonnement met smartphone. Een sim only abonnement is dus ideaal voor de meeste studenten die toch al een krap budget hebben. Maar voordat je een sim only abonnement gaat afsluiten is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn van een sim only abonnement. Wij zochten het voor je uit en hebben de voor- en nadelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van een sim only abonnement

  1. Een sim only is niet duur. Zeker niet als je de prijs vergelijkt met die van een abonnement met toestel. Gemiddeld gezien ben je ongeveer 15 euro per maand kwijt aan een sim only abonnement. De precieze hoogte hangt natuurlijk helemaal af van de grote van de bel/sms- en internetbundel.
  2. Je oude telefoon mag je houden. Met een sim only hoef je jouw oude telefoon, die het vaak nog prima doet, niet in te ruilen. Je oude smartphone blij en jij houdt geld over. Want wie een abonnement met toestel kiest is per maand meer geld kwijt aan abonnementskosten.
  3. Kies zelf een (low budget) toestel. De meeste abonnementen met toestel die worden aangeboden zijn die met de nieuwste smartphone en hierdoor vaak erg duur. Heb je een sim only abonnement dan kan je zelf een toestel kiezen. Ga dan niet voor het laatste toestel, want die van een jaar geleden doet het ook meer dan goed. Onderaan de streep houd je zo een hoop geld over.
  4. Een sim only abonnement is flexibel. Er zijn sim only abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen. Dit in tegenstelling tot een abonnement met toestel waar je minimaal 2 jaar aan vast zit. Daarnaast is het met een sim only abonnement vaak ook een stuk makkelijker om je bundels omhoog of omlaag bij te stellen, soms zelfs maandelijks.  
  5. Doe eens duurzaam en ga voor tweedehands! Met een sim only abonnement kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een refurbished toestel te kopen. Dit is een smartphone die tweedehands is en nagekeken door een expert. Doordat hij is nagekeken heb je er ook nog eens garantie op, vaak is deze wel wat beperkt. Naast dat een refurbished toestel goedkoop is ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Zijn er ook nadelen aan het sim only abonnement? Er zijn ook wel wat nadelen te noemen aan een sim only abonnement, zo loop je bijvoorbeeld niet rond met het allernieuwste toestel. Gaat je telefoon stuk dan draai je zelf voor de kosten op en is je telefoon (nog) niet simlockvrij dan kan je niet zomaar elke simkaart in je telefoon gebruiken. Daarnaast is de prijs van het buiten je bundel internetten of bellen vaak iets duurder met een sim only abonnement ten opzichte van een abonnement met toestel. Al met al zijn het nadelen die naar ons idee niet opwegen tegen de voordelen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!