Hoeveel geld kan ik lenen als startende ondernemer?

geld lenen ondernemer

Speel je met de gedachte om voor jezelf te beginnen? Dan zoek je ongetwijfeld eerst uit of dit haalbaar is. Hiervoor kijk je onder meer naar het financiële plaatje. Het starten van een eigen bedrijf brengt doorgaans namelijk kosten met zich mee. Als je niet over voldoende eigen geld beschikt, betekent dit niet dat je niet voor jezelf kunt beginnen. Als startende ondernemer kun je namelijk een lening voor je bedrijf aanvragen. Voordat je een aanvraag indient, ben je vast en zeker benieuwd hoeveel je kunt lenen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoeveel je kunt lenen als startende ondernemer.

Hoogte van het bedrag hangt af van verschillende factoren

Het bedrag dat je als startende ondernemer kunt lenen, hangt af van een aantal factoren. Je moet bij de aanvraag van een zakelijke financiering namelijk verschillende documenten aanleveren. Een geldverstrekker verlangt onder meer financiële gegevens van jouw bedrijf, zoals de jaarrekening en bij- en afschrijvingen. Een geldverstrekker bekijkt de door jou aangeleverde documenten zorgvuldig. Deze partij kijkt bovendien naar het bestedingsdoel en of de zakelijke lening bij jouw bedrijf past. Als een geldverstrekker geen beren op de weg ziet, ontvang je een aanbod op maat.

Bereken hoeveel je kunt lenen

De hoogte van een zakelijke lening verschilt per situatie. Als de financiën van jouw bedrijf rooskleurig zijn, kun je meer lenen dan wanneer je er financieel niet of minder goed voor staat. Om je een indruk te kunnen geven van het bedrag dat je kunt lenen, kun je bij veel geldverstrekkers een zakelijke lening berekenen. Dit is aan te raden, want hierdoor weet je of je voldoende geld kunt lenen om de gewenste investering te kunnen doen.

Zakelijke lening of zakelijk krediet?

Wanneer je nog niet eerder een eigen bedrijf hebt gehad, weet je waarschijnlijk niet wat er mogelijk is op het gebied van zakelijk financieren. Voordat je een financiering aanvraagt, is het daarom handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Als startende ondernemer kun je namelijk voor zowel een zakelijke lening als voor zakelijk krediet kiezen. Wat de beste zakelijke financiering is, hangt af van het bestedingsdoel dat je hebt. Voor langlopende investeringen wordt vaak een zakelijke lening gebruikt. Zakelijk krediet is juist geschikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of om dagelijkse uitgaven van je bedrijf mee te betalen.

Het verschil tussen deze twee financieringsvormen zit hem niet alleen maar in het bestedingsdoel, maar ook in de opbouw. Zo krijg je het geld bij een zakelijke lening in één keer op je rekening gestort, terwijl een geldverstrekker het bij zakelijk krediet klaarzet op een speciale rekening. Daarnaast zit er verschil in de rente. Bij een zakelijke lening betaal je rente over het hele bedrag, maar bij zakelijk krediet alleen over het geld dat je opneemt. Bovendien kun je afgelost geld opnieuw gebruiken als je voor zakelijk krediet kiest, dit is bij een zakelijke lening niet het geval.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!