Hoe richt je je (studenten)kamer efficiënt in?

Het is bijna zover, je gaat studeren en verhuist naar een studentenstad. Dat is best heel wat want en er komt een hele hoop bij kijken. Zo moet je jouw verhuizing doorgeven aan de gemeente en je verzekeringen op orde hebben. Het leukste aan verhuizen naar je nieuwe (studenten)kamer is toch wel het inrichten van je nieuwe kamer. Toch kan het ook lastig zijn, want de meeste kamers in populaire studentensteden zijn niet zo heel groot. Je hebt dus niet heel veel vierkante meters en daar moet je slim mee omgaan. Grote meubels zijn meestal echt een no-go en zelfs een bank past niet in de meeste toch wel kleine studentenkamers.

Wat moet je in je nieuwe (studenten)kamer hebben staan?

Als je begint met het inrichten van je nieuwe kamer is het handig om erover na te denken wat je er allemaal in wilt hebben staan. Een Tv Meubel kopen kan bijvoorbeeld altijd later nog. Wil je er alleen slapen, moet het meer op een woonkamer gaan lijken en heb je plek om goed te kunnen studeren (een bureau bijvoorbeeld). Daarnaast kan je een hoop meubels met een dubbelfunctie kopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bed/bank en een bureau waar je ook aan kunt eten. Wel zo handig, want hiermee boek je de meeste ruimtewinst in je kamer.

De meest ideale meubels met een dubbelfunctie voor in je (studenten)kamer:
  • Een bureau kan je gebruiken om aan te studeren, maar als hij echt lekker zit kan je er ook aan eten. Koop er wat opklapstoelen bij en je kunt er met meer mensen aan zitten als je dat wilt. Zo zorg je ervoor dat je altijd plek hebt om met anderen lekker te tafelen.
  • Een bed/bank is ideaal voor kleine ruimtes. Overdag dient het als bank en voor de avond en nacht transformeer je jouw bed/bank tot een lekker comfortabel bed. Er zijn vele soorten en maten te verkrijgen. Test altijd eerst even een bed/bank in de winkel nog voordat je hem aanschaft, niet alle bed/banken liggen namelijk even lekker.
  • Tv meubel/opbergkast. Er zijn veel tv meubels te koop, maar in je toch al kleine kamer is het handig om er eentje te kiezen die ook kan dienen als opbergkast. Zo zijn er tv meubels te koop die ook goed zijn te gebruiken als boeken- of kledingkast.

Naast deze meubels met dubbele functie is het ook altijd handig om haakjes aan de zijkant van je kledingkast te hangen, zo heb je al snel een kapstok voor je jassen. Opklapbare stoelen of krukjes zijn ook stukken handiger dan een grote bureaustoel en denk eens na over opbergbakken voor onder je bed. Met deze tips en tricks zorg je ervoor dat je alle ruimte benut in je (studenten)kamer.  

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!