Hoe kun je als student geld besparen?

Als student is een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden de hoeveelheid geld die je uitgeeft tijdens je studiejaren. Als je te veel uitgeeft, loop je het risico te veel schulden op te bouwen na het afstuderen; besteed te weinig en je zou je kunnen afvragen wat het nut van dit alles was, als je niet eens plezier of nieuwe ervaringen zou hebben. Maar wees niet bang: hier zijn enkele eenvoudige en slimme tips om  geld te besparen als student – zonder concessies te doen aan je kwaliteit van leven.

Doe boodschappen later op de dag

Veel supermarkten hebben ‘s avonds een uitverkoop, waar voedsel dat bijna over de datum is, wordt verkocht tegen een gereduceerde prijs. Brood, zeevruchten en zuivelproducten worden verkocht, en veel groenten, fruit en andere verse producten zijn voorzien van een gereduceerde prijs. Dit zijn geweldige koopjes voor studenten, omdat het voedsel meestal pas over een paar dagen vervalt. Probeer de volgende keer dat je boodschappen gaat doen een paar uur voor sluitingstijd de winkel binnen om de prijzen te bekijken. Er is een enorm verschil!

Koop zoveel mogelijk tweedehands spullen

Tweedehands goederen kopen is een geweldige manier om geld te besparen als student, omdat de prijzen meestal veel lager zijn dan voor gloednieuwe artikelen. Breng wat tijd door bij je plaatselijke liefdadigheidswinkels rond je studentenkamer op zoek naar tweedehands goederen, en je zult misschien verbaasd zijn over de schatten die je vindt – kleding van hoge kwaliteit, vintage accessoires, interessante kleine ornamenten of antieke boeken – allemaal voor een spotprijs. Koop bovendien een occasion in plaats van een nieuwe auto, hierdoor zal je wa verzekering ook een stuk goedkoper zijn! Probeer eventueel nog wat geld van de prijs af te halen door te onderhandelen met de verkoper.

Zoek naar gratis entertainment 

Veel mensen denken dat plezier hebben betekent veel geld uitgeven aan films, feesten, clubs, themaparken of andere lokale attracties. In feite zijn er in elke stad veel soorten gratis entertainment – het vereist alleen wat extra inspanning en toewijding om te vinden! Raadpleeg het internet en begin misschien bij websites, waar je gratis kunt zoeken naar allerlei dingen om te doen. Onthoud dat veel clubs, bioscopen en theaters kortingen bieden voor studenten – als het niet duidelijk wordt geadverteerd, vraag het dan gewoon. De universiteit zelf zal veel goedkope entertainment hebben, en lid worden van studentenclubs betekent vaak dat je van nog meer kortingen profiteert.

Kook elke avond zelf eten

Zelf elke avond koken helpt je zeker als student geld te besparen. Uit eten gaan is een van de duurste dingen die je kunt doen, vooral als je studeert in een stad waar veel restaurants duur zijn. Dus jongens en meisjes, channel je innerlijke Jamie Oliver of Gordon Ramsey en ga helemaal opnieuw koken. Voor jezelf koken is niet alleen goedkoper, maar ook gezonder, beter voor je lichaam (denk aan de hoeveelheid verzadigd vet in vette Chinese afhaalrestaurants) en ook nog eens erg leuk!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!