Betaal als student niet te veel voor internet en tv!

internet en tv

We vinden allemaal dat we te veel betalen voor internet en tv. Toch is er maar een kleine groep die ieder jaar zijn internet en tv-abonnement vergelijkt. Zonde, want je kunt veel geld besparen door bijvoorbeeld over te stappen van provider. Het is dan ook de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Wie wil er nou niet minder betalen voor internet en tv? Zeker wanneer je last hebt van een studentenbudget en moeite hebt het einde van de maand te halen is een flinke besparing altijd welkom. Gelukkig is het besparen op je internet en tv eenvoudiger dan je nu misschien denkt. Met onze tips weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je internet en tv.

1. Vergelijk verschillende aanbieders

Het is een beetje een open deur, maar internet en tv vergelijken loont echt. Rond de 80% van Nederland zit bij één van de grote aanbieders. Deze zijn vaak duur en er zijn tegenwoordig veel meer spelers op de markt. Wie gaat vergelijken komt er als snel achter dat er verschillende budgetaanbieders zijn die dezelfde downloadsnelheid en hetzelfde tv-pakket aanbieden tegen een betere prijs. Bovendien leveren deze budgetaanbieders via het vertrouwede netwerk van bijvoorbeeld KPN. Ze hebben namelijk geen eigen netwerk. Blijf niet zomaar zitten bij je huidige aanbieder en vergelijk deze eens op één van de vele vergelijkingssites.

Daarnaast loont het ook om eens je huidige provider te contacten met de vraag of ze een mooie aanbieding hebben wanneer je je abonnement verlengt. Niet geschoten is altijd mis! Pas wel op voor de marketingtechnieken van gehaaide verkopers. Twijfel je over een aanbieding? Vraag dan om bedenktijd en vergelijk het voorstel dat je gekregen hebt met andere aanbieders. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je abonnement. Wist je trouwens dat je ook kunt besparen door te kiezen voor een lagere downloadsnelheid?

2. Kies voor een lagere downloadsnelheid

Kiezen voor een downloadsnelheid van 1 Gbit/s is natuurlijk heel verleidelijk, maar heb je zoveel snelheid eigenlijk wel nodig? Het klinkt stoer om unlimited te kunnen gaan, maar hier betaal je wel de hoofdprijs voor. Een extreem hoge downloadsnelheid is in de meeste gevallen dan ook zonde van je geld. Wist je dat je aan 10 Mb/s genoeg hebt om zorgeloos Netflix te kunnen streamen? Niet dat een abonnement van 10Mb/s voldoende is, zeker niet als je naast streamen ook nog andere dingen wilt doen op het internet. Met een internetbasispakket van rond de 75 Mb/s hebben de meeste mensen meer dan genoeg mb’s per seconde. Hiermee heb je ook ruimvoldoende snelheid om eventueel tv te kijken via het internet.

3. Kijk tv via internet

Steeds minder mensen kijken reguliere televisie. Zeker jongeren en studenten hebben nieuwe manieren gevonden om hun favoriete tv-programma’s (terug) te kijken. Via internet is tegenwoordig veel terug te kijken, met of zonder abonnement. De reden dat steeds meer mensen kiezen voor alleen internet. Je mist dan wel de mogelijkheid om op de ouderwetse manier tv te kijken. Het voordeel is dat je een stuk minder per maand gaat betalen aan je provider.

4. Stuur een tikkie naar huisgenoten

Woon je met meer mensen in één huis en profiteren ze allemaal van jouw internet en tv-abonnement? Vraag dan of ze maandelijks willen meebetalen aan het abonnement dat jullie tenslotte samen gebruiken. Spreek een vast bedrag per maand af en stuur je huisgenoten elke maand een tikkie voor het internet en tv-abonnement. Dit is niet alleen eerlijk maar zorgt er ook voor dat jij maandelijks wat geld bespaart. Alle beetjes helpen. Het leven als student is natuurlijk al duur genoeg!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!