Hoe hoog is de zorgtoeslag 2023?

zorgtoeslag

Goed nieuws voor jongeren die zorgtoeslag ontvangen, want deze gaat volgend jaar flink omhoog. Dit was al bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag 2022. Op de derde dinsdag van september is de miljoenennota gepresenteerd en hierin vind je alle plannen van het kabinet voor het aankomende jaar. Die dag was mij nog niet helemaal duidelijk met hoeveel euro de zorgtoeslag precies omhoog gaat in 2023. Nu wel en het is meer dan ik dacht. Hoe hoog de zorgtoeslag gaat zijn in 2023 lees je hier.

Zorgtoeslag 2023 stijgt

Dit jaar kan je maximaal 111 euro krijgen, wanneer je voldoet aan alle voorwaarden. De meeste jongeren voldoen aan deze voorwaarden en hebben dus recht op het maximale bedrag. Het maximale bedrag dat je kunt krijgen gaat volgend jaar met 43 euro per maand omhoog! Dit betekent dat de maximale zorgtoeslag in 2023 154 euro per maand is. Bij elkaar opgeteld is dat 1848 euro voor heel 2023. Onbegrijpelijk dat er nog steeds jongeren zijn die hun zorgtoeslag niet hebben aangevraagd. Mocht je het nog niet hebben aangevraagd lees dan snel verder.

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag voor 2023 aanvragen doe je op dezelfde manier als in 2022. Je ontvangt het niet automatisch, dit betekent dat je zelf in actie moet komen. Of je recht hebt op zorgtoeslag hangt af van je inkomsten (het geld dat je verdient) en het spaargeld dat je hebt. Doordat jongeren vaak maar weinig verdienen en geen grote pot geld hebben kunnen ze gewoon zorgtoeslag aanvragen. Ontvang je al zorgtoeslag in 2022 dan hoef je niks te doen om ook in 2023 zorgtoeslag te ontvangen. Nog altijd geen zorgtoeslag aangevraagd? Regel het dan in 3 simpele stappen.

  1. Ga naar toeslagen.nl, klik op “inloggen” en “Mijn toeslagen”
  2. Log hierna in met je DigiD
  3. Klik onder “Zorgtoeslag” op “> Aanvragen”

Het is belangrijk dat je alle vragen eerlijk invult. Dit voorkomt dat je achteraf terug moet betalen.

Update altijd je profiel bij de overheid

Verandert er iets in je situatie? Ben je bijvoorbeeld klaar met studeren en ga je meer verdienen? Of ga je uit huis? Geef dit en alle andere veranderingen in je leven altijd direct door aan de overheid. Het kan namelijk zo zijn dat je door deze verandering geen of minder recht hebt op toeslagen. Met het updaten van je profiel bij de overheid zorg je ervoor dat je niet hoeft terug te betalen. Je profiel updaten doe je door naar toeslagen.nl te gaan en in te loggen met je DigiD. Niet vergeten, want zo voorkom je schulden!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!