Heb je een studentenbudget? Ga voor een refurbished telefoon!

De meeste studenten hebben het niet zo heel breed en toch willen we allemaal een beetje de blits maken met een strakke smartphone. De allernieuwste toestellen van tegenwoordig lijken haast wel onbetaalbaar. Voor het nieuwste toestel ben je tegenwoordig al meer dan 600 euro kwijt en dat is een hoop geld voor de meeste studenten. Nu kan je ervoor kiezen om bij je nieuwe toestel een abonnement af te sluiten. Maar dat is tegenwoordig voor studenten niet zo’n heel slim idee meer, omdat het invloed kan hebben op de hypotheek die je later wilt gaan afsluiten. Sim Only met een goedkopere smartphone is dan ook anno 2019 een van de betere opties voor studenten. Ga je voor een Sim Only en zoek je een betaalbare smartphone? Denk dan eens aan een refurbished telefoon. Want met een refurbished telefoon ben je niet alleen goedkoper uit, maar loop je ook met een relatief goede iPhone of Android-telefoon in je zak.

Wat zijn de voordelen van een refurbished telefoon?

Wanneer je een refurbished telefoon koopt, bijvoorbeeld een iPhone 7 refurbished, dan koop je geen gloednieuwe smartphone. Maar is dat wel zo erg? Want met een refurbished telefoon profiteer je van een hoop voordelen, namelijk:

  • Een refurbished smartphone is een stuk goedkoper. De meeste refurbished telefoons hebben minimale gebruikerssporen en worden natuurlijk goed nagekeken. Toch ziet een refurbished telefoon er vaak zo goed als nieuw uit.
  • Ga je voor een refurbished telefoon dan kun je kiezen voor een vaak wat luxere en beter presterende telefoon voor hetzelfde geld als een middenklas toestel. Je haalt dus meer prestaties in huis voor minder geld. De wat luxere telefoons (meestal erg duur) gaan ook nog eens langer mee. Zo ben je met een telefoon uit het duurdere segment langer verzekerd van bijvoorbeeld (veiligheids)updates.
  • Naast dat je goedkoper uit bent en langer voorzien wordt van updates ben je ook nog eens duurzaam bezig. Met het aanschaffen van een refurbished toestel zorg je er namelijk voor dat deze niet in een la verdwijnt of wordt weggegooid.

Al met al zitten er een hoop voordelen aan het kiezen voor een Sim Only en refurbished telefoon. Mocht je op het punt staan een refurbished telefoon te gaan kopen dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Ga na wat de kwaliteit is van het refurbished toestel, controleer of je garantie hebt en check altijd even wat en of er iets gerepareerd is aan het refurbished toestel. Er is een groot aanbod aan refurbished smartphones in Nederland en over het algemeen is het aanbod erg goed.