De beste smartphone hoesjes voor studenten

Veel studenten hebben last van een studentenbudget en moeten dus zuinig aan doen. Voor veel studenten is hun smartphone het duurste bezit en hier moet je dan ook zuinig op zijn. Want valt je smartphone stuk dan ben je tegenwoordig een hoop geld kwijt aan de reparatie ervan. Om je smartphone zo lang mogelijk zo goed als nieuw te houden is het verstandig om een telefoonhoesje te gebruiken. Maar met welk telefoonhoesje ben je het beste uit en uit welke smartphone hoesjes kan je kiezen? Wij zochten het voor je uit en als voorbeeld zetten we de beste Motorola Moto G5 hoesjes voor je op een rijtje.

Bookcase

Met een bookcase-hoesje bescherm je jouw smartphone aan zowel de voor- als achterkant. Zo zorg je ervoor dat je telefoon altijd goed beschermd is. Aan de binnenkant van het hoesje heb je vaak ook nog wat ruimte om papiergeld en een pasje te bewaren. Wel vinden veel mensen het lastig om te bellen met een bookcase-hoesje om hun telefoon. Daarnaast biedt niet elke bookcase een goede bescherming tegen het laten vallen van je smartphone. Als dit wel zo is dan staat dit op de verpakking van het hoesje. Let hier dus op bij de aanschaf van een bookcase-hoesje.

Back cover en bumper

Met een back cover en bumper als hoesje zorg je ervoor dat je smartphone vooral aan de achterkant en randen rondom goed beschermd is. Zo overleeft je telefoon in de meeste gevallen wel een val uit je broekzak. Wel is het aanbevolen om met een back cover of bumper als hoesje je scherm extra te beschermen met een protectorfolie. Een back cover of bumperhoesje beschermt in de meeste gevallen je telefoon dus beter dan een bookcase-hoesje, etui of sok.

Etui of sok

Toen de smartphones net op de markt kwamen waren dit een van de eerste en meest gebruikte hoesjes. Met een etui of sok als hoesje bescherm je eenvoudig je hele smartphone wanneer je deze niet gebruikt. Want een etui of sok is er alleen om je telefoon te beschermen als deze bijvoorbeeld in je tas zit. Word je gebeld dan moet je jouw smartphone uit het hoesje halen om vervolgens te kunnen bellen. Gebruik je jouw telefoon om te appen of surfen dan is je smartphone natuurlijk niet beschermd. Dit is dan ook de reden dat de etui of sok als hoesjes niet meer zo populair zijn.

Telefoonhoesjes zijn er niet alleen in alle vormen en maten, maar ook in allerlei kleuren en verschillende printjes. Er zijn tegenwoordig een hoop winkels en webshops die smartphone hoesjes verkopen, dus de keuze is reuze. Let er wel altijd op bij het kopen van een hoesje dat je toestel goed beschermd is tijdens een val op de grond. Het meest gekozen hoesje is nog altijd de back cover en bumper. Wel wordt de bookcase steeds populairder, omdat mensen het als handig ervaren dat ze ook hun pasjes in het hoesje kunnen opbergen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!