GroenLinks wil een bonus van 10.000 euro voor jongeren!

Goed nieuws voor jongeren, want als het aan GroenLinks ligt krijgen alle 18-jarigen een bedrag van 10.000 euro van de overheid. Dit geld moet gebruikt kunnen worden voor hun eigen ontwikkeling. Hiermee kunnen jongeren bijvoorbeeld hun collegegeld betalen, zich laten omscholen of een eigen bedrijfje beginnen. Het is een plan uit het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Wat komt er eigenlijk van plannen als deze terecht? Wij zochten het voor je uit.

10.000 euro startkapitaal voor jongeren

10.000 euro voor elke 18-jarige is een hoop geld, wie moet dat gaan betalen? Als het aan GroenLinks ligt komt dit geld van Nederlandse miljonairs. Die moeten volgens het verkiezingsprogramma van GroenLinks een solidariteitsbijdrage gaan betalen, wat berekend wordt over hun vermogen. Per miljoen aan vermogen moeten miljonairs straks 1% hierover af gaan dragen aan de overheid. Hiermee kan vervolgens het startkapitaal aan jongeren betaald gaan worden. Bij elkaar gaat het plan ongeveer 2,2 miljard euro kosten en dat is een hoop geld dat geïnt moet worden bij miljonairs.

Voor veel jongeren klinkt het vast als muziek in de oren. 10.000 euro als je straks 18 jaar oud wordt is een hoop geld. Nog voordat je jezelf rijk gaat rekenen moet je wel weten dat het hier gaat om een plan uit het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Veel van dit soort verkiezingsplannen worden gebruikt om aandacht en stemmen te trekken. Een (bizar) plan als het startkapitaal voor jongeren van 18 jaar sneuvelt meestal wanneer er een kabinet gevormd moet gaan worden. Dit gebeurt pas na de verkiezingen van 17 maart 2021. Daarnaast moet GroenLinks als linkse partij het erg hebben van jongeren en studenten. Met een plan als deze hopen ze dan ook veel stemmen te trekken.

Lees eerst het verkiezingsprogramma voordat je gaat stemmen

Ben je van plan om te gaan stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021? Laat je mening niet vormen door dit soort wilde plannen, maar lees het hele verkiezingsprogramma van een partij. Een kieswijzer kan je helpen bij het maken van je stemkeuze voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!