Een bouwlamp zorgt voor veiligheid!

Echt sfeerlicht geven doen ze niet toch kan het hebben van een bouwlamp in of rondom je huis veel voordelen hebben. Denk maar eens aan het smalle donkere steegje naast je studentenhuis of de poort achter je huis. Met een bouwlamp die goed verlicht zorg je ervoor dat dit soort onveilige donkere plekken ineens een stuk veiliger worden. Maar waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een bouwlamp? Wij zochten het voor je uit. Zodat ook jij straks weer veilig door steegjes kunt lopen en fietsen.

Hoe zit het met de lichtopbrengst van een bouwlamp?

Een bouwlamp staat er natuurlijk om bekend dat hij goed (soms teveel) licht geeft. Daarom is het goed om te weten waar je naar moet kijken nog voordat je een bouwlamp wilt gaan aanschaffen. Het is natuurlijk de bedoeling dat die ene donkere steeg veilig verlicht is en niet dat het hele studentenhuis in de spotlights staat. De lichtopbrengst van een lamp wordt aangegeven in het aantal lumen en dus niet door watt, wat veel mensen vaak wel denken. Het aantal watt van een lamp gaat namelijk over het energieverbruik en dus niet over de lichtopbrengst.

Een bouwlamp van 1000 Watt, is dat wel nodig?

De meeste bouwlampen zijn gemiddeld zo’n 1000 Watt en dat is niet bepaald energiezuinig. Het is ook weer niet zo dat het laten branden van een bouwlamp van 1000 Watt heel duur is, maar het kan goedkoper. Er zijn tegenwoordig ook led-bouwlampen te krijgen en die zijn uiteraard energiezuiniger. Daarnaast is de lichtopbrengst (het aantal lumen) van een led-bouwlamp tegenwoordig ook goed.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bouwlamp?

Wanneer je een bouwlamp wilt gaan kopen moet je voor jezelf eerst uitmaken of je gaat voor een ouderwetse bouwlamp of een led-bouwlamp. Een led-bouwlamp is energiezuiniger en op de lange termijn duurzamer. Daarnaast is het goed om na te denken hoe lang het snoer moet zijn van je bouwlamp en of deze waterdicht moet zijn. Wat wel zo handig is als de bouwlamp buiten komt te hangen. De meeste bouwlampen zijn eenvoudig te monteren door de meegeleverde beugel. Ben je op zoek naar een bouwlamp voor tijdens het klussen of schilderen? Dan zijn er ook bouwlampen te koop die op een standaard staan.

Wacht niet langer en maak het donkere steegje weer veilig met een bouwlamp.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!