Een inboedelverzekering voor je studentenkamer

Wanneer je het oude nest verlaat en op kamers gaat wonen, is het belangrijk om je te verdiepen in verzekeringen. In een studentenhuis is het vaak een komen en gaan van huisgenoten, vrienden, vriendinnen en andere gezelligheidsdieren. Door al die drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Omdat het leven als student al duur genoeg is, is schade aan of diefstal van jouw kostbaarheden extra zuur.

Met een inboedelverzekering zijn jouw waardevolle spullen goed verzekerd bij schade, diefstal of inbraak. De verzekering is bedoeld voor alle ‘loszittende’ spullen in jouw kamer. Denk aan je telefoon, laptop, meubels en tv. Wel zo handig want die spullen heb je natuurlijk hard nodig. Voor je opleiding, bijbaantje en natuurlijk het onderhouden van je sociale contacten. ‘Vroeger’ had je hier geen omkijken naar, omdat jouw inboedel onder de verzekering van je ouders viel. Wanneer je op kamers gaat en je spullen wilt beschermen, moet je daar zelf een verzekering voor afsluiten op jouw woonadres.

Bij veel verzekeraars kun je een inboedelverzekering afsluiten, die helemaal op maat van jouw woonsituatie gesneden is. Geef je aan dat je op kamers woont? Dan wordt de waarde van jouw inboedel en de premie die je moet betalen automatisch afgestemd op jouw leven als student. Door deze verzekering-op-maat betaal je dus nooit te veel. Voorwaarde is wel dat de deur van je kamer op slot kan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen – met of zonder kwade bedoelingen – probleemloos jouw privédomein binnen kan stappen. Doe dus, als je weggaat, altijd je deur op slot. Anders bestaat de kans dat jouw spullen bij diefstal niet verzekerd zijn.

Scherpe premie, laag eigen risico

Omdat je als student elke euro goed kunt gebruiken, probeer je je vaste lasten zo laag mogelijk te houden. Toch is een inboedelverzekering is een slimme investering. Voor een klein bedrag per maand zijn jouw spullen bij verzekeraar HEMA all-risk verzekerd en dat voor een laag eigen risico. Je inboedel is met deze verzekering niet alleen op je kamer goed verzekerd, ook je fiets in de berging of spullen in andere afsluitbare ruimtes waar je gebruik van mag maken vallen onder de dekking.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!