De voordelen van een pvc vloer op een rijtje

Is de vloer in je studentenkamer of huis toe aan vervanging en twijfel je over het soort vloer dat je wilt gaan leggen? Dan hopen wij dat je na het lezen van dit artikel geen twijfel meer hebt en de voordelen ziet van een pvc vloer. Naast een pvc vloer kan je natuurlijk ook kiezen voor tapijt (wat verre van ideaal is in een studentenkamer of klein huisje) of een eenvoudige laminaatvloer. Toch is het verstandig om na te denken over de langere termijn en dus de meest duurzame vloer. Wanneer je hier rekening mee houdt dan kom je al snel toch weer uit bij een pvc vloer.

Dit zijn de vele voordelen van een pvc vloer

1. Duurzaam Doordat een pvc vloer erg sterk is en een sterke toplaag heeft gaat hij erg lang mee. Veel langer dan de meeste laminaatvloeren. Dit maakt de vloer niet alleen duurzaam, maar kan ook goed tegen intensief gebruik. Daarnaast is een pvc vloer makkelijk schoon te maken met een stofzuiger en dweil.

2. Net echt Iedere strook of tegel van een pvc vloer heeft een unieke print. Hierdoor is een pvc vloer niet van echt hout te onderscheiden. Ook als je kiest voor een print van steen of betonlook geeft het door zijn realistische print de uitstraling van een echte stenen of betonnen vloer. Wel zo mooi natuurlijk!

3. Prijs kwaliteit is goed Veel mensen denken dat een pvc vloer duur is, dat komt omdat een pvc vloer vaak iets duurder is dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Toch als je het op lange termijn vergelijkt hoeft het niet zo te zijn dat je met een pvc vloer duurder uit bent. De prijs kwaliteit verhouding is namelijk stukken beter dan die van een eenvoudige laminaatvloer. Neem bijvoorbeeld de pvc vloeren via pvcvloeren.nl die bieden 100% de laagste prijsgarantie. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je vloer.

4. Ideaal voor vochtige ruimtes Zeker als je kleiner woont, waardoor je ruimtes wat vochtiger zijn, is een pvc vloer ideaal. Een pvc vloer kan namelijk prima tegen vocht. Dit maakt een pvc vloer zelfs geschikt voor in de badkamer of keuken. Een pvc vloer kan namelijk niet kromtrekken door vocht en is meestal voorzien van een anti-sliplaag. Wel zo veilig.

5. Stil Als laatste willen we je graag laten weten dat een pvc vloer erg stil is. Een pvc vloer ligt vaster dan de gemiddelde laminaatvloer. Hierdoor worden loopgeluiden geminimaliseerd en dat is ook voor de buren natuurlijk erg prettig.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!