Beste opties zorgverzekering 2022

zorgverzekering

Wie jong is heeft weinig zorg nodig. De meeste jongeren kiezen dan ook voor de goedkoopste zorgverzekering. Maar is dit eigenlijk wel zo’n goed idee. Want wat gebeurt er als je toch ineens in het ziekenhuis belandt? Je naar de fysio moet om je sportblessure te laten behandelen? Of als je naar de tandarts moet na een tandongeval? Wij zochten uit of je er goed aan doet om voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen of een zorgverzekering afsluit die echt bij je past.

De goedkoopste zorgverzekering

Je verwacht het misschien al, maar na wat onderzoek kwamen we er al snel achter dat de goedkoopste zorgverzekering niet altijd de beste optie is. Het grote voordeel is natuurlijk dat je maandpremie laag is. Met als kanttekening dat je niet altijd in elk ziekenhuis terecht kunt. Dit hoeft geen probleem te zijn als je een heel jaar geen zorg nodig hebt. Mocht je toch zorg nodig hebben dan moet je er rekening mee houden dat je een stukje moet omrijden voor bijvoorbeeld een ziekenhuisbehandeling. Wil je er zeker van zijn dat je de zorg krijgt die je nodig hebt? Dan is het verstandig om een zorgverzekering te kiezen die het beste bij jouw situatie past.

Kies een zorgverzekering voor jongeren

Met een zorgverzekering voor jongeren ben je verzekerd voor de zorg die jij als jongvolwassene nodig hebt. De basisverzekering is bij elke zorgverzekering altijd hetzelfde, deze is namelijk samengesteld door de overheid. Wel zit er verschil in waar je eventueel terecht kunt voor een behandeling. Het is dan ook verstandig dat als je hier waarde aan hecht je er rekening mee houdt bij het kiezen van je zorgverzekering. Het grote verschil zit hem in de aanvullende zorgverzekering. Dit onderdeel is niet verplicht, maar in de meeste gevallen wel verstandig. Als je kiest om jezelf aanvullend te verzekeren doe je er goed aan om te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering die bij jongeren en studenten past. Zo weet je zeker dat je niet te goed verzekerd bent, wat zonde is van je geld!

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren

De aanvullende zorgverzekering is een extra optie bovenop je basiszorgverzekering. Veel jongeren denken deze extra optie niet nodig te hebben. Toch breng ook jij waarschijnlijk jaarlijks een bezoekje aan de tandarts of kom je bij de fysio voor een sportblessure. Alleen al hierom is het verstandig om na te denken over een aanvullende zorgverzekering. Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering die niet duur is? Kijk dan eens naar de goedkope zorgverzekering bij United Consumers.

Ga voor een zorgverzekering die past bij jouw wensen en leefstijl. Daarnaast is het verstandig om elk jaar je huidige zorgverzekering te vergelijken. Doordat de voorwaarden van je zorgverzekering elk jaar aangepast worden kan het zo zijn dat hij niet meer past bij jouw leefstijl of wensen. Met als gevolg dat je misschien wel teveel betaalt voor je zorgverzekering.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!