Waar moet je op letten bij het kiezen van je zorgverzekeraar?

zorgverzekeraar
Een zorgverzekeraar kiezen? Let hierop

Ga je een nieuwe zorgverzekeraar kiezen? Het vergelijken van je zorgverzekering met andere zorgverzekeringen kan je dan zeker helpen om de juiste keuze te maken. Waar moet je precies op letten bij het kiezen van een zorgverzekeraar? Wij hebben in dit artikel enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je straks een zorgverzekeraar kiest die jou het meeste oplevert. Lees snel verder voor meer informatie.

Stel jouw zorgwensen vast

De basisverzekering is verplicht en biedt dezelfde dekking. Echter kun je de aanvullende zorgverzekering zelf samenstellen en daar zit per zorgverzekeraar nogal een verschil in. Stel van tevoren altijd jouw zorgwensen vast. Denk je behoefte te hebben aan een fysiotherapeut, omdat je hier al eerder gebruik van hebt gemaakt? Vergelijk de aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars via Zorgkiezer.nl om te zien welke verzekeraar welke zorg in de aanvullende zorgverzekering kan vergoeden.

Vergelijk je huidige zorgverzekeraar

Bekijk de nieuwste aanbiedingen van zorgverzekeraars altijd met de aanbieding van je huidige zorgverzekeraar. Zo kan het zijn dat een andere zorgverzekeraar hetzelfde pakket aanbiedt tegen een meer voordelige prijs. Je kunt op deze manier flink besparen op je zorgverzekering.

Bekijk of je zorgtoeslag kunt krijgen

Misschien denk je dat je geen recht op zorgtoeslag hebt, maar het kan maar zomaar zo zijn dat je dit wel hebt. Je hebt namelijk niet alleen met een laag inkomen recht op zorgtoeslag. Er zijn diverse voorwaarden waar je aan moet voldoen om zorgtoeslag te kunnen krijgen. Bekijk op de website van De Belastingdienst welke dit zijn. Als je zorgtoeslag kunt ontvangen, bespaar je maandelijks ook weer op je zorgkosten.

Verzeker juist niet via een collectief

Misschien heb je wel eens gehoord van collectieve verzekeringen. Dit is een manier van verzekeren die hetzelfde werkt als groepskorting. Veel verzekerden sluiten hetzelfde pakket af, waardoor de verzekeraar korting biedt. Dit zijn vaak uitgebreide pakketten. Wanneer je weinig zorg verwacht nodig te hebben, kan het vaak voordeliger zijn om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Laat je niet meteen overhalen door de korting. want je kunt vaak goedkoper uit zijn zonder deze korting.

Bekijk of je geen dubbele verzekeringen hebt

En onze laatste tip: bekijk of je geen dubbele verzekering hebt. Misschien heb je al een reisverzekering die medische kosten in het buitenland vergoed. In dat geval ben je dus al verzekerd voor onverwachte zorgkosten in het buitenland en hoef je niet enkel om deze reden een aanvullende verzekering af te sluiten. Mocht je bijvoorbeeld ook nog fysiotherapie nodig hebben, dan is dit wel aan te raden.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!