Bespaar op je zorgverzekering!

Een zorgverzekering afsluiten doe je nou eenmaal niet zomaar. Het kost een hoop geld en wat je precies moet verzekeren blijft ook altijd nog maar de vraag. Daarnaast is jezelf te duur verzekeren voor jongeren en studenten nergens voor nodig. Om je wat op weg te helpen in de wereld van de zorgverzekeraars geven we hieronder een aantal tips, zodat ook jij niet te duur uit bent.

[box type=”info” align=”alignleft” class=”” width=””]Het is zover, je kunt weer overstappen van zorgverzekering. Overstappen kan nog tot 1 januari 2020, dus regel het vandaag nog. Let op! Het kan zijn dat de pagina die je nu bekijkt niet meer helemaal up-to-date is. Benieuwd naar de zorgpremies voor 2020? Bekijk alle zorgpremies hier en stap direct over. [/box]

1. Vergelijken loont Het vergelijken van je zorgverzekering is één van de opties om er zeker van te zijn dat je jezelf goed verzekerd voor een niet al te hoge prijs. Jongeren en studenten hebben nou eenmaal niet hetzelfde zorgpakket nodig als 60-plussers. Daarom is het in de meeste gevallen het beste als je kiest voor een studentenpakket. Je verzekert jezelf dan enkel voor de dingen die je als student nodig hebt, zo bespaar je al een hoop geld.                    

Meest gekozen zorgverzekering
FBTO126,95 Bekijken
UnitedConsumers VGZ127,45Bekijken
Univé127,45Bekijken
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.

2. Verhoog het eigen risico Waar je ook voor kunt kiezen is het verhogen van het eigen risico.  Jongeren en studenten nemen namelijk weinig zorg af die allereerst betaald moet worden vanuit het eigen risico. Verhoog je het eigen risico van je zorgverzekering dan bespaar je veel op je maandpremie. Mocht je toch veel zorg nodig hebben dan is tot het bedrag van jouw keuze voor eigen rekening.

3. Nog even snel naar de tandarts Ben je binnenkort 18 jaar oud? Dan doe je er goed aan om nog even snel naar de tandarts te gaan. Je tandartskosten worden namelijk tot het moment dat je 18 jaar oud bent vergoed vanuit je basisverzekering (bij je ouders), dit kost zowel je ouders als jou niks!

4. Is een aanvullende verzekering nodig? Aanvullende verzekeringen heb je in vele soorten en maten. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar wat je nodig hebt, voor welke prijs. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je tandartskosten voor 75% te vergoeden, je betaalt dan de overige 25% zelf. Zo bespaar je op je maandpremie.

5. Stap over! Ben je het ook zo zat dat je veel te veel geld kwijt bent aan je zorgverzekering iedere maand? Dan hebben wij de oplossing voor je, want gemiddeld kan ook jij € 200,- besparen op je zorgverzekering in 2016.

[box type=”info” align=”alignleft” class=”” width=””]Op dit moment kun je niet meer overstappen, vanaf midden november is het weer zover. Een zorgverzekering afsluiten als je 18 jaar oud wordt kan het hele jaar door. Ouder dan 18 jaar en wil je overstappen? We houden je graag op de hoogte. Meld je dan hier aan voor ons Zorg Alarm![/box]

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.18ennu.nl/benieuwd-naar-zorgpremies-2017/” icon=”” target=”false”]Overzicht studenten zorgverzekeringen voor 2017[/button]
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!