Veranderingen zorgverzekering 2015

Ook in 2015 gaat er weer een hoop veranderen voor jongeren en studenten. Naast het leenstelsel wat een grote impact gaat hebben op studenten gaan er ook wat spelregels veranderen voor je zorgtoeslag en zorgverzekering. Hieronder leggen we je kort uit wat er precies gaat veranderen en of je wellicht kunt gaan besparen op je zorgverzekering in 2015.

Zorgpremie Zoals het er nu naar uitziet gaat het maandelijkse bedrag wat je betaalt aan je zorgverzekering in 2015 met € 10,- per maand omhoog. Je bent in 2015 dus meer kwijt aan je zorgverzekering. Hoeveel je precies meer per maand gaat betalen aan je huidige zorgverzekering krijg je eind november van je zorgverzekeraar te horen. Dan is het moment om te gaan vergelijken, want waarschijnlijk betaal je bij een andere zorgverzekeraar voor hetzelfde minder.

Eigen risico Ieder jaar opnieuw betaal je het eerste gedeelte van je ontvangen zorg zelf, dit heet je eigen risico. Kom je nooit in het ziekenhuis of gebruik je geen medicijnen dan betaal je geen eigen risico. Ieder jaar gaat het eigen risico iets omhoog, zo ook in 2015. In 2014 was je € 360,- kwijt aan je eigen risico in 2015 is het eigen risico € 375,-, € 15,- meer dus. Het is een aanrader om aan het begin van het jaar je eigen risico apart te zetten, voor het geval dat. Lees hier meer over eigen risico.

Veranderingen basispakket Vanuit je basispakket worden een aantal dingen standaard vergoed, zonder dat het je eigen risico kost. Vanaf 2015 worden een aantal zaken niet meer standaard vergoed, namelijk dyslexiezorg en jeugdpsychologie. daarvoor in de plaats komt de wijkverpleging in het basispakket en krijgen orgaandonoren een reiskostenvergoeding.

Zorgtoeslag Net als in 2014 worden de regels rondom zorgtoeslag ook in 2015 weer strenger. Hoe hoger je salaris is hoe minder zorgtoeslag je in 2015 krijgt. Het is dan ook een aanrader om in januari 2015 weer eens in te loggen via toeslagen.nl en te kijken of je situatie niet gewijzigd is.

Overstappen Aan het einde van het jaar kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het wisselen van zorgverzekeraar loont, omdat de verzekeraar waar je nu bij zit zijn vergoedingen en maandpremie verandert. Hierdoor past de zorgverzekering die je nu hebt misschien niet meer bij jouw situatie straks. Of je betaalt bij een andere zorgverzekeraar minder per maand, voor dezelfde zorg. Overstappen kost je niks en is in een aantal simpele stappen zo geregeld! Hieronder vind je alle zorgpremies voor 2016.

Het is zover, bespaar op je zorgverzekering in 2017!

Op het moment kun je niet meer overstappen, eind 2017 weer. We houden je graag op de hoogte. Meld je aan voor Zorg Alarm!

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.18ennu.nl/benieuwd-naar-zorgpremies-2017/” icon=”” target=”false”]Overzicht studenten zorgverzekeringen voor 2017[/button]
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!