Als student investeren in crypto

crypto student

Op het moment van schrijven gaat het wat minder met de cryptokoersen. Sommigen raken hierdoor in paniek, terwijl investeerders kansen zien. Dat je moet kopen tijdens een dip is iets wat je nu dan ook vaak voorbij hoort komen. Maar waar moet je beginnen wanneer je als student wilt investeren in crypto? In dit artikel zal ik je proberen uit te leggen hoe je als student kunt investeren in cryptomunten.

Wat is crypto en wat kan je ermee?

Cryptocurrency (crypto) is een digitale munteenheid waarmee je betalingen kunt doen buiten een bank om. Er zijn verschillende digitale munten die je kunt kopen, bewaren en verkopen. De bekendste munteenheid is nog altijd de bitcoin, maar ook dogecoin en ethereum zijn populair. Doordat de koers flink kan schommelen is investeren in crypto risicovol. Toch weerhoudt het studenten niet om te handelen in cryptomunten. Je kunt er veel geld mee verliezen, maar ook verdienen. De truc zit hem in het op tijd inkopen en verkopen van je digitale munten. Maar waar begin je als student met crypto?

Handelsplatform, wallet en crypto kopen

Wie een start wil maken in de cryptowereld doet er goed aan zich eerst goed in te lezen. Niet alleen in welke munten interessant zijn, maar kijk ook naar de verschillende handelsplatformen die er zijn in Nederland. Er zijn een aantal platforms te vinden waar je legaal een wallet kunt openen en kunt handelen in cryptomunten. Deze platforms hebben een vergunning als handelsplatform in Nederland. Eigenlijk kan je in drie eenvoudige stappen starten in het verhandelen van cryptomunten.

1. Kies een handelsplatform

Ga voor een handelsplatform dat in Nederland actief is. Deze zijn betrouwbaar doordat ze een vergunning hebben om te mogen handelen. Daarnaast is het wel zo handig dat je bij een Nederlandse helpdesk terecht kunt wanneer je vragen hebt.

2. Kies een cryptomunt

Als het goed is heb je al heel wat gelezen over de verschillende cryptomunten. Ga niet te veel af op de zelfbenoemde goeroes in de cryptowereld. Hun advies is niks waard wanneer de koers hard naar beneden gaat. Kies daarnaast van tevoren een budget waarmee je wilt gaan handelen. Zorg er altijd voor dat het geld is wat je kunt missen. Investeren in crypto is namelijk erg risicovol. Je kunt je inleg verliezen.

3. Koop je eerste cryptomunt

Wanneer je de aanmeldprocedure hebt doorlopen bij het handelsplatform en je weet welke munt je wilt kopen staat niks je meer in de weg. Je kunt met het eerder vastgestelde budget je eerste investering gaan doen in crypto. Er zijn veel cryptomunten die je kunt kopen, denk bijvoorbeeld aan de bitcoin, avas en dogecoin. Wat vervolgens je plannen zijn met je aankoop is helemaal aan jou. Sommigen kiezen ervoor om bij een korte opleving van de koers te verkopen of het juist lang vast te houden. In de hoop dat over heel wat jaren hun crypto investering goud waard is!

Als student rijk worden met crypto

Iedereen kent de mooie verhalen van crypto investeerders die rijk zijn geworden met hun vroege aankoop. Wie jaren geleden een investering had gedaan in bitcoin of avas was daar nu inderdaad rijk mee geweest. Een investering die je vandaag doet is een stuk risicovoller. Cryptomunten zijn nu populairder en de hoge (snelle) pieken hebben we misschien allemaal al gehad. Toch kan je, wanneer je het goed aanpakt, leuk verdienen als student aan je crypto investering. Investeer op de juiste momenten en wees consistent. Belangrijk is dat je investering veilig staat bij een betrouwbaar handelsplatform. Doe hier dan ook onderzoek naar nog voordat je cryptomunten gaat kopen. Dit artikel is niet bedoeld als advies voor welke investering dan ook.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!