Goedkope inrichting voor je studentenkamer

studentenkamer inrichting

Wie op kamers gaat komt er al snel achter dat het inrichten ervan een hoop geld kost. Toch hoeft het inrichten van je studentenkamer niet al teveel geld te kosten. Gemiddeld ben je een paar honderd euro kwijt met de aankoop van een bureau, kast en bed. Dan hebben we het nog niet eens over hoeslakens, handdoeken en spullen om je kamer gezellig te maken. Al met al een hoop geld voor studenten met een studentenbudget. Wij zochten uit hoe je op een goedkope manier je studentenkamer kunt inrichten. Met als resultaat handige kooptips voor de inrichting van je kamer!

Wat kost de inrichting van een studentenkamer?

Een studentenkamer inrichten hoeft niet heel duur te zijn, want je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wel zijn er een aantal dingen die je sowieso moet aanschaffen om te kunnen slapen en studeren in je kamer. Denk hierbij aan een bureau met stoel, prullenbak, kasten, verlichting, bed en matras. Al het andere is bijzaak en misschien kan je wel veel hiervan meenemen vanuit het ouderlijk huis. Alles bij elkaar ben je gemiddeld rond de 500 euro kwijt aan de inrichting van je studentenkamer. Toch valt er altijd wat te besparen, ook op de inrichting van je kamer.

Kijk naar tweedehands meubels

Door de meubels die je nodig hebt voor in je studentenkamer tweedehands te kopen kan je een hoop geld besparen. Op het internet zijn er tegenwoordig een hoop plekken te vinden waar je tweedehands meubels kunt scoren. Maak voor jezelf eerst een lijstje met wat je nodig denkt te hebben en ga vervolgens op jacht naar de beste tweedehandskoopjes. Het enige nadeel van tweedehands meubels kopen is dat je de meubels zelf moet ophalen. Een aanhangwagen of grote bus is dan ook geen overbodige luxe.

Mis je nog iets van het wensenlijstje voor de inrichting van je studentenkamer? Doe dan een oproep op je socials. Dit levert nog wel eens mooie resultaten op.

Nieuw matras is wel zo fris

Een boxspring of matras koop je niet tweedehands. Simpelweg omdat je niet weet wat er allemaal gebeurd is op het matras dat te koop staat. Geen heel fris idee. Gelukkig zijn er verschillende winkels die budgetvriendelijke bedden en matrassen verkopen. Een nog beter idee is misschien wel het aanschaffen van een complete slaapkamerset.

Koop meer en krijg meer korting

Het aanschaffen van een complete slaapkamerset is een budgetvriendelijke oplossing. Je koopt namelijk een kledingkast, bureau en bed als set. Meerdere meubels tegelijk kopen betekent korting en het is makkelijk want je bent in één keer klaar. Daarnaast passen de meubels goed bij elkaar, omdat ze allemaal uit dezelfde lijn komen. Dit brengt rust in je studentenkamer, wat helpt je beter te concentreren op je studie.

Als extra kooptip willen we je meegeven te kijken naar multifunctionele meubels. Denk hierbij aan een bed met opbergruimte of bureau dat gebruikt kan worden als eettafel. Dit zorgt ervoor dat je meer ruimte overhoudt in je studentenkamer voor andere dingen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!